Engelsiz Filmler Festivali online gerçekleşecek

Engelsiz Filmler Festivali online gerçekleşecek

Bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan Engelsiz Filmler Festivali, salgından dolayı alınan tedbirler kapsamında 12-18 Ekim tarihleri arasında çevrimiçi ortamda gerçekleşecek. Katılımın ücretsiz olduğu festivalin bu yılki teması 'Normali Ararken' olacak.

“Normali Ararken” temasıyla düzenlenecek festivalde salgın sürecinin hayatımız üzerindeki etkilerine odaklanılacak.

‘Normal’ kabul ettiğimiz ‘eski’nin gün yüzüne vuran sorunlarının ele alınacağı festivalde insan ilişkilerinde, canlılarla olan ilişkilerde, bedenle ve içinde bulunulan mekânlarla olan ilişkilerde eskiden kabul edilen normaller tartışılacak.

50'YE YAKIN FİL GÖSTERİLECEK

Festival kapsamında Türkiye ve dünya sinemasından öne çıkan 50’ye yakın film gösterilecek. Gösterimler, her yıl olduğu gibi bu yılda görme ve işitme engellilerin erişimine uygun olacak şekilde yapılacak.

KATILIMIN ÜCRETSİZ OLDUĞU FESTİVAL HAKKINDA DAHA DETAYI BİLGİ EDİNMEK İÇİN TIKLAYIN

Filmler, festival kapsamında normalin arandığı “Eski Normal” seçkisinin yanı sıra Türkiye sinemasının son dönemde öne çıkan en nitelikli örneklerinin yer aldığı “Engelsiz Yarışma”, dünya sinemasının ödüllü filmlerine yer verilen “Dünyadan”, animasyon filmlerden oluşan ve yeni dönem sinemacılarına ilham vermek ve düş dünyasını genişletmek için oluşturulan “Çocuklar İçin” ve Türkiye sinemasının nitelikli kısa filmlerinden seçilen filmlerin gösterildiği “Uzun Lafın Kısası” bölümlerinde izleyiciyle buluşacak.

Çevrimiçi bir platformda gerçekleşecek ve tüm Türkiye’den takip edilebilecek festivalde, film gösterimlerinin yanı sıra, film ekipleri ve aktivistlerle söyleşiler de yer alacak.

Bu etkinlikler, göremeyenler için sesli betimleme, duyamayanlar için ayrıntılı altyazı seçenekleri ile erişilebilir olarak takip edilebilecek.

Katılımın ücretsiz olduğu festival hakkında daha detaylı bilgi edinmek için şuraya bakılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN