Enis Berberoğlu: 18 aylık cezamı yatmak için teslim olacağım

Enis Berberoğlu: 18 aylık cezamı yatmak için teslim olacağım

Milletvekilliği düşürülen CHP'li Enis Berberoğlu karar sonrası ilk açıklamasını yaptı. Kararının kendisini şaşırtmadığını belirten Berberoğlu, kalan 18 aylık cezasını yatmak için teslim olacağını duyurdu.

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, yargılamasının devam etmesine karşın milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin, “Demokrasi için bir bedel ödenecekse bu bedeli önce CHP’liler öder. Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere teslim olacağım” dedi.

CHP'li Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları'nın fezlekelerinin TBMM Genel Kurulu'na getirilmesi sonrası üç ismin milletvekillikleri düşürüldü.

"KARAR SÜRPRİZ OLMADI"

Konuya ilişkin ilk açıklamasını CHP Genel Merkezi'nde yapan Berberoğlu, "Karar sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı. Türkiye'de benim cezaevinden çıktığım günden bu güne demokrasi koşullarında herhangi bir düzelme yok. Bana da isabet edecek bir demokrasi piyangosu beklemek fazla saftirik olurdu" ifadesini kullandı.

Yargıtay'da cezası onanan ancak Anayasa Mahkemesi'nde (AYM) dosyası görüşülen Berberoğlu, önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezasını yatmak üzere teslim olacağını duyurdu.

MİT TIR'LARI DAVASINDA YARGILANIYORDU

CHP'li Enis Berberoğlu, MİT TIR’ları görüntülerini Can Dündar'a ilettiği gerekçesiyle 5 yıl 10 ay hapis cezasını almış ve bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı.

Milletvekilliği sona erinceye kadar Berberoğlu'nun cezasının infazının durdurulmasına ve salıverilmesine de karar verilmişti.

Berberoğlu ile Güven ve Farisoğulları hakkındaki yargı kararları TBMM'de bekletiliyordu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN