Erdoğan: Kadir Şeker insani ve vicdani bir durum sergiledi

Erdoğan: Kadir Şeker insani ve vicdani bir durum sergiledi

Konya'da parkta şiddet gören kadını kurtarmak isterken katil olan Kadir Şeker'in durumuyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kadir insani ve vicdani bir durum sergilemiştir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile yaptığı görüşmeye değinen Erdoğan, “Şu anda İdlib'de devam eden süreci Putin ile değerlendirdik. Bu değerlendirmede karşılıklı askerlerimizin rejim güçlerinin hatta Rusya'nın vermiş olduğu hasarlar konusunu ele aldık" dedi.

Erdoğan, "Bu konuyla ilgili olarak askerlerimizin Türkiye'de dışişleri, savunma, istihbaratın Moskova'da bir araya gelmeleri konusunda mutabakata vardık. En kısa sürede görüşmeleri yapacaklar" diye konuştu.

"BARIŞ PINARI HAREKATI'NDA GERİ ADIM YOK"

Barış Pınarı Harekatı'nın da "aynı kararlılıkla" devam ettiğini kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti:

"Orada geri adım atma söz konusu değil. Tel Abyad'dan Resulayn'a kadar o bölge, Tel Rıfat zaman zaman... Oradaki çalışmalar belli zeminde yürüyor. Şu anda gündemimizde İdlib var. İdlib'de Türkiye'ye yönelik iltica hareketi var. Bu harekate müsamaha ile bakmak istemiyoruz. Bunu engellemek için Suriye topraklarında çalışmalar yürütüyoruz. Bunları yaparak da bu insanları orada iskan edelim istiyoruz."

"KADİR İNSANİ VE VİCDANİ BİR DURUM SERGİLEDİ"

Kadına şiddeti önlemek isterken cinayet işleyen Kadir Şeker hakkında yürütülen soruşturmaya da değinen Erdoğan, "O tabii orada Kadir insani ve vicdani bir durum sergiledi. Bundan sonraki süreç yargıyla ilgili süreç. Temenni ederiz ki adil bir karar çıkar" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Tıp fakültesinde okumak için üniversite sınavlarına hazırlanan Kadir Şeker, 5 Şubat akşamı evine giderken Özgür Duran'ın Ayşe D.'yi darp ettiğini gördü ve adama engel olmak istedi. Ancak çıkan kavgada Kadir cebinden çıkardığı bıçak Duran'ın kalbine sapladı. Özgür Duran hayatını kaybederken Kadir Şeker 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN