Erdoğan, Stoltenberg ile görüştü: Görüşmelerin gidişatı Yunanistan'a bağlı

Erdoğan, Stoltenberg ile görüştü: Görüşmelerin gidişatı Yunanistan'a bağlı

Cumhurbaşkanı Erdoğan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüştü. Doğu Akdeniz'deki gerginliğin görüşüldüğü toplantıda Erdoğan görüşmelerin gidişatının Yunanistan'ın tavrına bağlı olduğunu söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istikşafi görüşmelerin gidişatının Yunanistan'ın tavrına bağlı olduğunu söyledi.

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ile Türkiye-NATO ilişkileri değerlendirildi.

TÜRKİYE DİYALOGDAN YANA

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye'nin Doğu Akdeniz meselesinde gerginliğin düşürülmesinden ve diyalogdan yana olduğunu sadece söylemleriyle değil eylemleriyle de açık ve net biçimde ortaya koyduğunu belirtti.

Yunanistan'ın gerginliği tırmandırmasına ve tahriklere rağmen Türkiye'nin sağduyulu ve soğukkanlı tavrından taviz vermediğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelinen noktada ilan edilen istikşafi görüşmelerin gidişatının Yunanistan'ın ortamı yumuşatmak için atacağı samimi adımlara bağlı olacağını ifade etti.

STOLTENGERG'İN ÇABASI TAKDİR EDİLDİ

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'in Doğu Akdeniz meselesinde ortaya koyduğu yapıcı çabaları takdirle karşıladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin Doğu Akdeniz konusunda NATO'daki ayrıştırma sürecine ilk andan itibaren destek verdiğini ve bir uzlaşıya varılmasını samimiyetle arzu ettiğini belirtti.

NATO'daki ayrıştırma çalışmasında, Türkiye olarak mutabakata son derece yakın olunduğunu düşündüklerini belirten Erdoğan, NATO dayanışmasının ve bu bağlamda Türkiye ile dayanışmanın bölgesel sorunların çözümü noktasındaki önemine işaret etti.

DİPLOMASİ TRAFİĞİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan birkaç saat önce de AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ile video konferans yöntemiyle görüşmüştü. Erdoğan görüşmede Türkiye'nin Yunanistan'la istikşafi görüşmelere başlamaya hazır olduğunu söyleyerek diplomasiye tanınan fırsatın Yunanistan tarafından daha önce olduğu gibi yine heba edilmemesi temennisinde bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN