Erdoğan veto etti, Rekabet Kurumu siteden kaldırdı

Erdoğan veto etti, Rekabet Kurumu siteden kaldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ziraat Bankası'nın Simit Sarayı'nı almasını tasvip etmiyorum" açıklamasının ardından Rekabet Kurumu'nun sitesinde bulunan devralma başvurusuna ait duyurunun anında kaldırılması dikkat çekti.

KARAR.COM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Küresel Mülteci Forumu’na katılmak üzere gittiği İsviçre'nin Cenevre kentinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Erdoğan burada gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Ziraat Bankası'nın maddi olarak zor durumda olan Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesini satın almasıyla ilgili soruya yanıt verdi. Erdoğan, "Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın" dedi.

APAR TOPAR DUYURUYU KALDIRDILAR

Erdoğan'ın bu açıklamasının ardından, Rekabet Kurumu'nun internet sitesinden, Ziraat Bankası tarafından yapılan devralma başvurusunun duyurusunun apar topar kaldırılması dikkat çekti.

19-12/18/1-1576668318.jpg

ERDOĞAN: DUYDUĞUM ANDA GENEL MÜDÜRÜMÜZÜ ARADIM

"Ziraat Bankası'nın, Simit Sarayı'nı almak için Rekabet Kurumu'na başvurması. Buna yönelik eleştirilere yaklaşımınız nedir?" sorusu üzerine Erdoğan, şu değerlendirmede bulundu:

"Bunu duyduğum anda Genel Müdürümüzü aradım. Genel Müdürümüz, 'Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz' dedi. Zaten Ziraat Bankası değil, Ziraat Bankasının girişim sermayesi şirketi. O tablo şu anda bu seyirde."

"Sizin tasvip etmediğiniz bir şey mi?" sorusunu Erdoğan, şöyle cevapladı:

"Hayır. Benim bunu tasvip etmem mümkün değil. Geçmişte kamu bankalarının görev zararı olayları sebebiyle nasıl battığını hatırlayın. Bütün kamu bankaları görev zararı adı altında çökertilmişti. Biz geldik, önce kamu bankalarımızın tamamını görev zararlarından kurtardık. Şu anda Ziraat sadece ulusal değil uluslararası alanda önde gelen bankalardan bir tanesi. Halkbank da Vakıfbank da öyle. Vakıflar Genel Müdürlüğünün Vakıfbankta belli bir oranda hissesi var. Yeni atılan adımla Vakıflar Genel Müdürlüğü bundan sonra hizmet etmede büyük bir imkana sahip olacak. Yatırımlarını vakıf hizmetlerinde daha
etkin gerçekleştirecek."

OLAYIN GEÇMİŞİ

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, işlem kapsamında mevcut hissedarlar arasında yapılacak hisse devirleri ile Simit Sarayı sermayesini temsil eden payların yaklaşık 20.7 milyon adedi Kavukçu Yapı tarafından Ziraat Girişim Sermayesi'ne devredilecekti.

Eşzamanlı olarak sermaye artırımına ilişkin yapılacak genel kurul sonucunda Ziraat Girişim ihraç edilecek emisyon primli payları iktisap etmek suretiyle Simit Sarayı'nın sermayesindeki payların toplam yüzde 51'ini elde etmiş olacaktı.

GEÇEN SENE KURULDU

Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Ziraat GSYO), Ziraat Finans Grubu'nun yeni üyesi olarak 8 Kasım 2018 tarihinde kuruldu.

Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Ziraat GSYO), Ziraat Finans Grubu’nun yeni üyesi olarak, faaliyet alanı gelişime açık, büyük pazar yaratma potansiyeline sahip sektörlerde faaliyet gösteren, sermaye katkısı ve yönetim desteği ile firma değeri yükselebilecek, ihracata dayalı kalkınma stratejisinin bir parçası olarak katma değer üretebilecek şirketlerin sermaye ihtiyaçlarını karşılayarak, gelişimleri süresince desteklemeyi amaçlamaktadır. Yatırım yapacağı şirketlere finansal destek yanında şirket için değer yaratacak stratejiler geliştirilmesi, uygun sermaye yapılarının oluşturulması, kurumsallaşmalarına destek verilmesi değer yaratma stratejileri bulunmaktadır.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN