Erdoğan'dan koronavirüs uyarısı: Komada yatmaktansa eğlenceye ara verin

Erdoğan'dan koronavirüs uyarısı: Komada yatmaktansa eğlenceye ara verin

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kovid-19 salgınına karşı vatandaşları uyardı. Artan vakalara, yasak olmasına ve tüm uyarılara rağmen düzenlenen eğlencelere tepki gösteren Erdoğan, 'Toplu yerlerdeki birçok yapılan eğlenceler, şunlar bunlar ara verin ya. Hastane yataklarında komada yatmaktansa eğlenceye ara vermek daha evladır' dedi.

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla ilgili uyarılarda bulundu.

Özellikle son dönemlerde vaka sayılarının yükseliş eğilime girmesi sonrası sık sık tekrarlanan maske ve sosyal mesafe uyarılarını bir kez daha tekrarlayan Erdoğan, "Maskeyi çenesinin altına takan var. Bunları yapmayın, eğlencelere ara verin" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuyla ilgili açıklaması şöyle:

"Temizlik, maske ve mesafe üçlüsünü tüm milletimden korumalarını istiyoruz. Hastanelere düşenler bizlerin yarasıdır. Eğer bunlara dikkat edersek, çok daha önemli bir aşamaya geliriz. Bakıyorsunuz, maskeyi taktığını söyleyen çenesinin altına koymuş. Bu olmaz. Bunları dikkatle uygulamamız lazım.

'İLKLER ARASINDAYIZ AMA HALKIMIZ DA BİZİ ANLASIN'

Hastanelerimiz yeterli sayıda, hatta dünyaya göre fazla bir konumdayız. Böyle olduğuna göre, bizler burada maskeye, mesafeye ve temizliğe dikkat edeceğiz ki, öbür tarafta zaten hastanelerimiz en modern anlamda var. İlkler arasındayız ama halkımız da bizi anlasın.

'KOMADA YATMAKTANSA EĞLENCEYE ARA VERİN'

Toplu yerlerdeki birçok yapılan eğlenceler, şunlar bunlar ara verin ya. Bu dönemde de eğlencelere ara verin. Hastane yataklarında komada yatmaktansa eğlenceye ara vermek daha evladır. Bunları yapmayalım, aileleri üzmeyelim. Bunun için tedbirle hareket edelim. Tedbir bizden, takdir Allah'tan. Şu anda attığımız adımlarla iyi bir hedefe ulaşalım diyoruz. Virüs sebebiyle oluşan atmoster bizi karanlığa sürüklememelidir. Salgının sebep olduğu sıkıntıları ancak dayanışma ile aşabiliriz. Açta, açıkta her kim varsa onun imdadına önce biz koşacağız. Sizlere inanıyorum."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN