Erdoğan: Özgürlükçü bir anayasaya kavuşacağız

İki gün önce açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planı'nı hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, reform süreci için 'sessiz devrim' ifadesini kullandı. Türkiye'yi kuşatıcı, sarih, demokratik ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturacaklarını açıklayan Erdoğan bir kez daha CHP ile Millet İttifakı'nı hedef aldı: Bunların derdi milletin veya ülkenin hukukunu, hakkını savunmak değil, marjinal ve çarpık ideolojilerini toplumun tamamına dayatmaktır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. 

Millet İttifakı'nın dağıldığını iddia eden Erdoğan, 2023 için hazırlandıklarını bir kez daha tekrarladı. "Karşımızda 40 yamalı bohça misali oluşturulan ittifak, şimdiden tel tel dökülmeye başladı" diyen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Lafa geldiğinde ülkeyi yönetmeye talip olanlar daha temel belediye hizmetlerinin bile altından kalkamıyorlar. Seçimlerde 'yıkmaya geliyoruz' derken siyasi değişimi kastettiklerini sanmıştık. Meğer şehirlerimizi altyapısıyla yıkmaya geliyorlarmış."

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Partimizin, hiç kimsenin değil, sadece milletin partisi olduğu gerçeğini asla aklımızdan çıkarmadan, yaptığımız her işte milletin rızasını esas almayı sürdüreceğiz. Şayet kendini partisinin veya kadrolarının, şehrinin hele hele milletin üstünde gören varsa yanlış yerde olduğunu bilmelidir. AK Parti'de kadim davamız dışında hiç kimse ve hiçbir şey vazgeçilmez değildir.

"YENİ BİR SEFERBERLİK BAŞLATIYORUZ"

İşte bu anlayışla 2023'e kadar kesintisiz sürecek, yeni bir gönül seferberliğine başlıyoruz. Ülkemizin 81 vilayetinin tamamında ulaşmadık, derdini dinlemedik, yüreğine dokunmadık tek bir insanımızı dahi bırakmayacağız ancak bunu başardıktan sonra vatandaşlarımızın sandıkta bize sahip çıkacaklarından emin olabiliriz. Aksi takdirde partimizin ve onunla birlikte ülkemizin yaşayacağı sıkıntıların vebalinin altından kalkamayız.

"BAŞKA BİR PARTİ YOK"

Geçmişte Türkiye, önüne çıkan fırsatları, başına musallat edilen siyasi, sosyal, ekonomik krizler sebebiyle kaçırmıştı. Bu defa da aynı oyunun sahnelenmeye çalışıldığını biliyoruz ama inşallah bu kez büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasına mani olamayacaklar. Hep söylediğimiz gibi, AK Parti, Türkiye'nin son 18 yılına damgasını vurmanın yanında 2023'e ve 2053'e doğru giden geleceğini de inşa edecek partidir. Bugün Türkiye'de, milletimizin ülke yönetimini emanet edeceği, yatırım ve üretim konusunda güvendiği bir başka parti yoktur.

YİNE CHP'YE YÜKLENDİ

Milletimizin yarısından fazlasının desteğiyle yürüdüğümüz bu yolda ülkemizi tarihi bir dönüm noktasından geçirme sorumluluğuyla karşı karşıyayız. Karşımızda 40 yamalı bohça misali oluşturulan ittifak, şimdiden tel tel dökülmeye başladı. Biz, büyük ve güçlü Türkiye hedefimiz doğrultusunda ilkeli ve gayretli bir şekilde çalışmayı sürdürdükçe inşallah milletimizden aldığımız desteği de artıracağız.

Etrafında oluşturulmaya çalışılan illüzyon, her geçen gün daha da battığı taciz, tecavüz, hırsızlık, arsızlık batağında sönüp giden CHP, artık kendi derdine düşmüştür. Siyasetin cilvesi olarak elbette bu partinin gerçek yüzünü göstermek, yalanlarını ve iftiralarını ortaya dökmek için kendilerini muhatap alıp cevap vermek durumunda kalabiliyoruz. Fakat emin olunuz, Türkiye'nin geleceğinde, bu zihniyeti, yapısı ve üslubuyla CHP diye bir partiye yer olmadığını da şimdiden görüyoruz.

Bir süredir yaşadığımız her hadise bu partinin bölücülükte, bağnazlıkta, faşistlikte sınır tanımayan gerçek yüzünü daha belirgin şekilde ortaya çıkartıyor. Sizlerden her fırsatta, CHP'ye oy veren vatandaşlarımıza bu gerçekleri hatırlatmanızı, onların içlerini kemiren rahatsızlığı harekete geçirmenizi istiyorum. Siyaseti, eser ve hizmet yarışına çevirdiğimiz ölçüde, başarımızı milletimize daha iyi gösterebileceğimizi asla unutmayacağız."

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN