Eren Vurdem kimdir ve kaç yaşında? İşte Kuruluş Osman'ın Konur Alp'i Eren Vurdem biyografisi

Eren Vurdem kimdir ve kaç yaşında? İşte Kuruluş Osman'ın Konur Alp'i Eren Vurdem biyografisi

Ekranlarda fırtınala estiren Kuruluş Osman dizisinde yer alan karakterlerden Konur Alp'i oynayan oyuncu Eren Vurdem'in hayat hikayesi merak ediliyor. Dizide Konur Alp ile Kongar'ın kardeş oldukları ortaya çıkmıştı. Tarihte Konur Alp'in yeri ve önemi de araştırılan konular arasında yer alıyor. Detaylar haberimizde...

'Eren Vurdem kimdir, nereli ve kaç yaşında?', 'Tarihte Konur Alp'in önemi nedir?' sorularının yanıtlarına sayfamızda yer verdik. ATV'nin fenomen dizisi Kuruluş Osman'da dikkat çeken karakterlerden biri olan Konur Alp rolüyle izlediğimiz Eren Vurdem, başarılı performansıyla beğeni topluyor. Son bölümlerde Konur Alp, kardeşinin küçükken kaçırıldığını söylemiş, daha sonra boynundaki hilalden Kongar'ın kardeşi olduğunu söylemişti. İşte Konur Alp ile ilgili bilinmeyenler ve Eren Vurdem'in biyografisi...

KONUR ALP'İN TARİHTEKİ ÖNEMİ NEDİR?

Tarihe geçen önemli komutanlardan biri olan Konur Alp, Selçuklu İmparatorluğu'nun dağılmasından sonra kurulan Türk beyliklerinden Osmanlı Beyliği'nin cesur komutanlarından biridir. Osman Bey'in en güvendiği komutanlardan biri olan Konur Alp, Bizanslılarla yapılan savaşlarda büyük başarılara imza atmış, Osman Bey'in Osmanlı Devleti’ne giden yolda büyük payı olmuştur.

Orhan Bey'in talimatıyla Adapazarı, Akyazı, Mudurlu, Düzce yakınlarındaki Konrapa'yı Osmanlı topraklarına katmıştır. Savaş taktiklerini iyi bilen Konur Alp, Gevye, Alp, Suyu Karacebüş hisarlarını fethettikten sonra, Akçakoca ve Abdurrahim Gazi ile birlikte Akova'ya akınlara başlamıştır.

Konur Alp, 1326 Bursa'nın fethi sırasında hayatını kaybetmiştir.

EREN VURDEM KİMDİR?

1988 yılında Konya'da dünyaya gelen Eren Vurdem, Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. İlk oyunculuk deneyimini 2009 yılında rol aldığı Hesaplaşma dizisi ile yaşayan oyuncu, daha sonra İnadına Aşk, Son Mektup, Şubat ve Şefkat Tepe dizilerinde rol aldı.

Fox TV'de yayınlanan İnadına Aşk diziş ile asıl yükselişine kavuştu. Bu dizide, Açelya Topaloğlu, Can Yaman, Cem Belevi, Nilay Duru gibi isimlerle beraber rol alan Vurdem, İnadına Aşk'ta Çınar karakterine hayat veriyordu.

En son, başrolünü Tolga Sarıtaş, Melissa Yıldırımer, İlayda Ildır, Nihat Altınkaya gibi isimlerin paylaştığı Söz dizisinde yer alan Eren Vurdem, burada ise Başçavuş Ateş Acar karakterini canlandırıyordu.

EREN VURDEM KAÇ YAŞINDA?

1988 doğumlu olan Eren Vurdem, 2020 yılı itibariyle 32 yaşındadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN