Ermenek'te 9 mahalle ve 1 köy karantinaya alındı

Ermenek'te 9 mahalle ve 1 köy karantinaya alındı

Karaman'ın Ermenek ilçesinde koronavirüs Covid-19'un hızlı artış göstermesi nedeniyle 9 mahalle ve 1 köy karantina altına alındı.

Koronavirüs Covid-19 salgını büyükşehirleri tehdit ettiği kadar küçük yerleşim birimlerinde de etkili olmaya başladı. Türkiye’nin çeşitli köylerinde karantina kararları çıkarken, Karaman’ın ermenek ilçesinde de karantina kararı alındı. Geçen haftadan itibaren ilçede şikayetlerin artması ve koronavirüs testlerinin pozitif çıkmaya başlaması nedeniyle sabaha karşı Ermenek İlçe Hıfzıssıhha Kurulu karantina kararı aldı.

9 MERKEZ MAHALLE VE 1 KÖYE KARANTİNA

Gece geç saatlerde toplanan kurul alınan kararlar üzerine toplantı yaparken, sabah 06.00’dan itibaren 9 mahalle ve 1 köyde karantina kararı alındı. İlçede Değirmenlik, Meydan, Çınarlısu, Orta, Taşbaşı, Susaklı, Sandıklı, Güllük, ve Seyran mahalleleri karantina altına alınırken, bu mahallelere giriş çıkış da kısıtlandı. Bu mahallelerde zaruri haller dışında dışarı çıkılmaması istenirken, maskesiz sokağa çıkma da yasaklandı. İlçeye bağlı Ardıçkaya (Nadire) Köyü’nde de vaka tespiti nedeniyle aynı karar uygulanırken, bugün Karaman Valisi Fahri Meral’in ilçeye gelerek yeni kararlar alması bekleniyor.

VEFA DESTEK GRUBU SAHADA

Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu, son günlerde ilçede Covid-19 belirtisi şikayetlerinin artması nedeniyle gece toplanarak, alınan kararların uygulanmaya başladığını söyledi. Karantinaya alınan mahallelerde vatandaşların ihtiyaçlarını vefa destek grubunun karşılayacağını belirten Zorlu, karantina kurallarına uyulması durumunda salgının önüne geçilebileceğini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN