Ersun Yanal’ın tatlı telaşı

Yapılan transferler, görüşme halinde olan oyuncular gösteriyor ki bu sene çubuklu formayı giymek çok zor olacak. Defans bloğu ve sol bek dışında bütün mevkilerin iki, bazı yerlerin üç oyuncusu bulunuyor. Eksik olan mevkiler için de görüşmeler devam ediyor. Ama stoper transferi için Fenerbahçe yönetiminin biraz yavaş hareket ettiğini söylemek mümkün. Geçen sezonda ligde yenilen 44 gol defansın uyumsuzluğunu gözler önüne sermek için yeterli. Uzun yıllar kaleci problemi yaşamayan Sarı-Lacivertli takım, son iki yılda bunu yaşıyor. Ersun Yanal gelecek vaat eden Ankaragücü kalecisi Altay’ın transferini çok istedi ve burada olan aksaklığı biraz olsun gördü. Hoca daha çok tecrübeli isimlerle çalışmayı sevdiği için Mert Günok, ya da Roma kalecisi Olsen’i kalede görmeyi arzuluyordu. Sarı-Lacivertli takım 1 ay sonra başlayacak olan Süper Lig’e hazır girmek istiyorsa, Skrtel durumunu acil çözmesi ya da devam edilmeyecek ise mutlaka bir stoper alması gerekiyor. Savunmayı sağlama almadan, hücumda başarı yakalayamazsınız. Hücum futbolunu çok seven hoca, takımını da buna göre kuruyor. Geçen sene göreve başladığında alınan bazı sonuçlar da bu takımı kendinin kurmadığını gösteriyordu. Fenerbahçe ile şampiyon olduğu sezonda iki gol yese bile taraftarının üç gol atacağını bildiği bir takım hazırlasa da, günümüz futbolunda defansın önemi ön planda.

Ersun Yanal’ın, Volkan Demirel ile 1 yıl daha çalışıp kaleyi güvene alması, Harun, Berke ve Altay arasında geçecek rekabet ortamıyla, defansa Skrtel’in gitme olasılığından doğan an az 2 transfer ihtiyacı tamamlanırsa savunmadaki kriz aşılır. Mehmet Topal’ın yerine düşünülen oyuncunun alınması, o bölgede Emre’nin performansı, Rodrigues, Moses, Dirar, Zacj ve sakatlanmaz ise Ekici’nin performansları gol pozisyonunu girmekte zorluk çeken Sarı-Lacivertli takımı Kruse ve Vedat’ın bitiriciliği ile bol gollü bir sezon geçireceği aşikar. Burada da sanki hocayı tatlı da olsa bir telaş sarmış gibi. Bu aşamada Ersun Yanal’ın forma seçimini doğru yapması önemli olacak, çünkü rekabet başarı getirir.

Fenerbahçe kalabalık gözüken orta sahasına gündemde olan Konoplyanka transferini gerçekleştirirse kadro derinliği daha da güçlenir. Büyük olasılıkla Napoli’nin yolunu tutan Eljif’den boşalan yere de takviye olacaktır. Zor gözüken Gustavo transferi gerçekleşir ise oyun zekası ve pas trafiğindeki akılcılığı beraber oynayacağı stoperler için de uyum sağlar. Stoper özellikleri de olan Brezilyalı, defans bloğunda yaşanan sorunlarının büyük bölümünü çözebilecek kapasitede…

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum