Eski Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa'ya yolsuzluktan 8 yıl hapis cezası

Eski Ekvador Devlet Başkanı Rafael Correa'ya yolsuzluktan 8 yıl hapis cezası

Ekvador Başsavcılığı, eski Devlet Başkanı Rafael Correa'nın 10 yıllık görev süresi boyunca yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 8 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı.

2007 ile 2017 yılları arasında Ekvador'da devlet başkanı olarak görev yapan ve hakkındaki tutuklama kararı nedeniyle eşinin doğum yeri olan Belçika'ya iltica eden Rafael Correa, yolsuzluk suçlamasıyla gıyaben 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Başsavcılık, Correa'nın rüşvetten hüküm giyen 18 zanlıdan biri olduğunu belirtti.

Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan Correa, "Süreci ve yargıçların söylediklerinin yalan olduğunu biliyorum. Kesinlikle hiç birşeyi kanıtlamadılar. Kanıtsız, saf yalancı şahitlik" ifadelerini kullandı.

Correa'nın 2013 yılındaki seçimlerde şirketlerden devletle yapılacak iş sözleşmeleri karşılığında fon aldığı ileri sürülmüştü.

Correa ile birlikte hüküm giyenler arasında eski Başkan Yardımcısı Jorge Glas da yer alıyor. Glas, ayrı bir dosyada inşaat devi Odebrecht'ten rüşvet kabul ettiği gereçkesiyle 6 yıl hapse mahkum edildi.

Diğer yandan Ekvador yargısı, hüküm giyen herkesin 25 yıl boyunca siyasi faaliyetlere katılımını yasakladı. Bunun hakkında ise Correa, "Aradıkları şey buydu: Sandıkta asla yapamayacakları şeylere ulaşmak için adaleti manipüle etmek" dedi.

Meslektaşları için endişeli olduğunu söyleyen eski lider, temyize gidecekleri mesajını vererek şunları söyledi: "Uluslararası düzeyde kazanacağız, çünkü tüm bu yaşananlar manasız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN