Eski Fransa Başbakanı François Fillon yolsuzluktan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Eski Fransa Başbakanı François Fillon yolsuzluktan 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Eski Fransa Başbakanı François Fillon, eşi ve çocuklarını çalışmamalarına rağmen devlette görevli göstermesi nedeniyle 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Fransa Başbakanı François Fillon, eşi ve çocuklarını gerçekte çalışmadıkları halde kamu kaynaklarından faydalandırmaktan suçlu bulundu. Fillon, 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Eski Fransa Başbakanı Fillon yolsuzluk suçundan 3 yılı ertelenmiş toplam 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fillon'a ayrıca 375 bin euro para cezası verildi.

ÇALIŞMADIKLARI HALDE PARA ALDILAR

2017 yılında cumhurbaşkanı adayı olan Fillon hakkında ilk yolsuzluk iddiaları haftalık hiciv dergisi Le Canard Enchaine'de çıkmıştı. Burada Fillon'un eşi Penelope Fillon'un 1998 ve 2003 yılları arasında "Parlamento asistanı" görevinde olduğu daha sonra 2 çocuğunun da aynı görevde 2005 ve 2007 yılları arasında gözüktüğü ortaya çıkmıştı. Fillon'un çocukları bu görevlerle toplam 117 bin Euro kazanmıştı. Öte yandan Penelope Fillon ve çocukların bu görevde aktif çalıştıklarına dair herhangi bir kanıt bulunamamıştı.

Fillon ve eşi mahkemede itirazda bulunacaklarını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN