Eski MİT mensubu Altaylı'dan FETÖ elebaşı Gülen'e mektup

Eski MİT mensubu Altaylı'dan FETÖ elebaşı Gülen'e mektup

Tutuklu halde bulunan eski MİT'çi Enver Altaylı'nın terör örgütü FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yazdığı mektuplar, hazırlanan iddianameyle ortaya çıktı. Altaylı'nın mektuplarında, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuş ve cezaevinde şüpheli şekilde hayatını kaybeden eski MİT yöneticisi Kaşif Kozanoğlu hakkında yazdıkları dikkat çekti.

Tutuklu eski MİT'çi Enver Altaylı'nın, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u "Muhterem Efendim, yeni Genelkurmay Başkanı'nın zatıalinize ve hizmetlere bakışı son derece menfidir'' ifadeleriyle FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e şikayet ettiği ortaya çıktı.

"BAŞBUĞ'UN TALİMATI SON DERECE ÜZÜCÜDÜR"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma çerçevesinde 2017 yılında tutuklanan eski MİT'çi Enver Altaylı hakkında iddianame hazırlandı. Altaylı'nın bilgisayarında bulunan ve Fetullah Gülen'e yazılan mektuplar da iddianamede yer aldı.

Altaylı mektubunda ''İlker Başbuğ göreve başlar başlamaz bazı generaller için yakın takip ve dinlemeye alınmaları konusunda verdiği talimat son derece üzücüdür. 7 generalin izlemeye alınmalarının gerekçesi zatıalilerinize taraftar oldukları iddiasıdır'' ifadesine yer verdi.

"BU CEMAAT İÇİN FELAKET OLUR"

İddianameye göre Altaylı'nın bilgisayarında şüpheli şekilde cezaevinde hayatını kaybeden eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu hakkında yazdığı mektup da yer aldı. Altaylı mektubunda Kozinoğlu'nun MİT Müsteşarı olmaya çalıştığını söylüyor ve "Bu, cemaat için felaket olur" diye yazıyor.

Mektuptaki ifade şöyle: "Eğer böyle bir şey olursa, Allah memleketi, devleti, Fetullah Gülen'i, cemaatin önde gelenlerini korusun. Bu bir felaket olur.''

Eski MİT mensubu Enver Altaylı hakkında ''casusluk'' ve ''FETÖ yöneticiliği'' suçlamalarından 35 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN