Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten 'vekil transferi' açıklaması: Kanunla engellemek imkansız

Eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek'ten 'vekil transferi' açıklaması: Kanunla engellemek imkansız

Eski TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Cemil Çiçek, vekil transferiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Siz ne kadar kanun çıkarıp engellemeye çalışırsanız çalışın, önüne geçemezsiniz" yorumunu yaptı.

Türkiye siyasi tarihinde bilinen ilk vekil transferini 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yaptığını hatırlatan Cemil Çiçek, AK Parti ve MHP'nin gündemindeki 'vekil transferini engelleme' çalışmaları hakkında, "Doğru bulduğum için söylemiyorum, sadece kanunla engellenmesinin imkansızlığını anlatıyorum.” yorumunu yaptı.

Habertürk'ten Muharrem Sarıkaya, Cemil Çiçek ile vekil transferi üzerine yaptığı görüşmeyi köşesinde aktardı.

Sarıkaya’ya konuşan Çiçek'in dikkat çeken değerlendirmeleri şöyle:

"ÖNÜNE GEÇEMEZSİNİZ"

"Transfer veya kiralık vekil" adı verilen uygulamanın sadece bugün değil, yarım asır kadar öncesinde de uygulandığını belirten Cemil Çiçek, "Siz ne kadar kanun çıkarıp engellemeye çalışırsanız çalışın, önüne geçemezsiniz" diye konuştu.

"KANUNLA ENGELLEMEK İMKANSIZ"

"Milletvekili istifası kendi özgür iradesiyle olur. Anasaya’ya madde konuldu önüne geçmek için geçilebildi mi?" diye soran Çiçek, şunları kaydetti: "Dönüp dolaşıp bir başka yolunu buldu ve yine o partiye geçti. Bunu doğru bulduğum için söylemiyorum, sadece kanunla engellenmesinin imkansızlığını anlatıyorum."

NE OLMUŞTU?

MHP lideri Devlet Bahçeli, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda 'milletvekili transferine yasak' önerisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunmuştu.

Bahçeli açıklamasında, "MHP, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin devamını da mümkün kılacak bazı reformların yapılması ve acilen çıkarılması gerektiği inancında. MHP, Siyasi Partiler Kanunu'yla ilgili hazırlıklarını gündeme getirmek suretiyle hükümetin önereceği tekliflere tam destek verecektir." demişti.

KANUN DEĞİŞİRSE 2 PARTİ SEÇİME GİREMEYECEK

Bahçeli'nin çağrısı ile politikanın gündemine gelen Siyasi Partiler Kanunu'ndaki değişiklik gerçekleşirse, partiler arasındaki vekil transferi engellenecek ve Gelecek Partisi ile DEVA Partisi'nin seçime girmesinin önü kesilecek.

Geçtiğimiz seçimde CHP'nin İYİ Parti'ye 15 vekili geçici olarak vermesi siyasette 'Kiralık vekil' tartışmalarına yol açmıştı ve İYİ Parti seçime girebilmişti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu ise geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, gerektiği takdirde Gelecek Partisi ve DEVA Partisi'ne de vekil verebileceklerini ifade etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN