Avukattan "müvekkilim kedicik mi?" savunması

Avukattan "müvekkilim kedicik mi?" savunması

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi oldukları iddiasıyla 23’ü tutuklu, biri firari 58 sanığın yargılanması Eskişehir’de devam ediliyor

4. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşen duruşmada, FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan sanıklardan Ali Ulvi S. suçlamaları kabul etmedi. Duruşmada Ali Ulvi S., "Askeri görevimden ihraç edildikten sonra dışarıda bir işe girdim, çalıştım. O esnada da tutuklandım. Hiçbir çevrem kalmadı. Selam veren bile olmuyor. Yıllar önce birkaç kez sohbetlerine gittiğimi inkar etmiyorum fakat bu örgüt ile hiçbir alakam yok. Tahliyemi ve beraatimi istiyorum" ifadelerini kullandı."Bu adam kainat imamı mı? Kedicik mi?"Müvekkilini savunan avukat İnan Ersoy ise, örgüt içinde "ByLock indiren cennete gidecek" diyerek insanları kandıranların olduğunu, ancak müvekkilinin FETÖ ile alakasının olmadığını belirtti. Konuşmasının devamında Avukat İnan Ersoy, şunları söyledi;"İddianameye bakıldığında müvekkilim ByLock kullanmamış, bankalarına para yatırmamış. Sadece ankesörlü telefondan 1 kez 10 saniye aranmış. 10 saniye konuşan birine örgüt üyesi yaftası ağır geliyor. Ben bir hukukçu olarak müvekkilimin ne suç işlediğini çözemedim. Bu adam kainat imamı mı? Kedicik mi? Nedir suçu? Heyetimiz bizimle de paylaşırsa sevinirim. Kurunun yanında yaş yanmasın. Elbette suçlular cezasını çekmeliler. Fakat müvekkilimin suçunun olmamasına rağmen aylardır hapis yatması hukuka aykırı. Tahliyesini talep ediyorum."Diğer yandan ara kararı açıklayan mahkeme heyeti, sanık Ali Ulvi S.’nin de aralarında bulunduğu 13 tutuklu sanığın tahliyesine, diğer sanıkların ise mevcut hallerinin devamına hükmetti. Duruşma 30 Ekim tarihine ertelendi.

ESKİŞEHİR/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN