ESOGÜ öncülüğünde ‘İleri Radyoterapi Teknikleri’ tartışıldı

ESOGÜ öncülüğünde ‘İleri Radyoterapi Teknikleri’ tartışıldı

Büyük bir sağlık sorunu olan akciğer kanserinin tedavisi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ)‘nin ev sahipliği yaptığı toplantıda tartışıldı

Düzenlenen toplantının açılışına ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Arslantaş da katıldı. Etkinliğin açılışında konuşan Prof. Dr. Ali Arslantaş, ülkemizin seçkin 105 bilim insanının katıldığı toplantıda Stereotaktik Akciğer Radyoterapisi konusunun tartışılmasının bilimsel olarak büyük önem arz ettiğini söyledi. Prof. Dr. Ali Arslantaş, üniversite olarak ileri teknikleri uygulayan radyoterapi merkezlerinden radyasyon onkologları ve medikal fizik uzmanlarını bir araya getirmekten dolayı duydukları memnuniyeti de ifade etti. Açılışın ardından toplantıda akciğer kanseri ve akciğer zarı kanseri mezotelyomanın tanı ve tedavisi tartışıldı. Toplantıda özellikle akciğer kanseri radyoterapisinde son teknolojik ürün olan, solunum hareketlerine göre ışınlama yapabilen lineer akseleratör cihazlarının çalışma prensibi de incelendi. Toplantının ardından Radyasyon Onkolojisi Servisi’nde kurulumu tamamlanan yeni teknoloji lineer akseleratör ve brakiterapi cihazları katılımcılara tanıtıldı.

ESKİŞEHİR/İHA



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN