Sevgililer Günü için 1 milyon çiçek

Sevgililer Günü için 1 milyon çiçek

Eskişehir’de haftanın belirli günlerinde kurulan ve çevre illerden esnafın da katıldığı mezatta günlük 120 bin çiçek el değiştirirken, Sevgililer Gününe kadar toplamda 1 milyon çiçeğin satılacağı tahmin ediliyor

Flora Çiçek Üretim ve Pazarlama Kooperatifi tarafından kurulan mezata, il genelinde çiçekçilik yapan esnaf yoğun ilgi gösteriyor. Çiçek mezatı, satışlar ve yaklaşan Sevgililer Günü sebebi ile hareketlenmeye başlayan piyasayla ilgili bilgi veren Kooperatifin Eskişehir Şube Müdürü Selim Şengöz, çiçeklerin tamamının yerli ürünler olduğunu, dışarıdan şu anda çiçek gelmediğini anlattı. Şengöz, "Şu anda mezatlarımız her hafta pazartesi, çarşamba, cuma günleri kuruluyor. İzmir, Antalya, Yalova, Mersin, Adana ve, İstanbul’dan çeşit çeşit çiçekler geliyor. Buralarda çeşit çeşit çiçekler üretimdedir” dedi.“1 milyon adete yakın çiçek satılabilir”Çiçek mezatına, çevre illerden de yoğun katılım olduğunu ve ilerleyen günlerde katılımın daha da artacağını ifade eden Selim Şengöz, “Dal olarak söyleyeyim, yaklaşık günde 500 bin, 600 bin adet dal olarak çiçek satılabilir. Sevgililer günü yaklaşırken daha fazla bu adet artabilir. Çevre illerden gelen müşterimiz Kütahya’dan, Afyon, Bilecik ve Eskişehir’de zaten müşterimiz var. Buralardan gelen müşterilerimiz çiçekleri alacaklar, dükkanlarına götürüp vatandaşın hizmetine sunacaklar. Toplam olarak günde, Sevgililer Günü yaklaşırken 1 milyon adete yakın dal olarak söylüyorum, çiçek satılabilir. Müşteri sayısı da artacaktır” şeklinde konuştu.“Zaten Sevgililer Gününün ana çiçeği ’gül’dür”Sevgililer Günü için en çok tercih edilen çiçek çeşidinin gül olduğunu belirten Şengöz, ”Zaten Sevgililer Gününün ana çiçeği ’gül’dür. Müşterilerimiz genelde gül üzerine yoğunlaşacaklar. Normal günde adet olarak 10 bin adete yaklaşırız. Sevgililer Günü’de yaklaşırken 20 bin, 30 bine çıkabilir. Özel talep olarak orkide talebi var. Ana ürün olarak güldür, Gülün çeşitleri, boylusu, güzeli, işte renkleri, sarısı var, beyazı var. Kırmızı zaten gülün ana rengidir. Bunlar bol bol talep edilir. Bunun dışında papatya çeşitleri, bildiğimiz kırda yetişen papatyalar, çok talep görmektedir.” ifadelerini kullandı.“Herkesin bundan yararlanmasını istiyoruz”Vatandaşlara ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade eden Selim Şengöz şunları kaydetti;“Çiçek zaten güzellik demektir. Herkesin bundan yararlanmasını istiyoruz. Çünkü kış mevsiminde çiçeği bulmak, temin etmek zordur, bunu da biz vatandaşlarımıza temin ediyoruz.”

ESKİŞEHİR/İHA

(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN