Torna yarışmaları sempozyuma renk kattı

Torna yarışmaları sempozyuma renk kattı

Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen 13

Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında gerçekleştirilen torna yarışmaları heyecanlı ve çekişmeli anlara sahne oldu.

Tepebaşı Belediyesi 13. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu bütün hızıyla devam ederken, düzenlenen torna yarışmaları sempozyuma renk kattı. Öğrenciler ve ustalar kategorisi olmak üzere iki grupta düzenlenen torna yarışmasında toplam 10 öğrenci ve 5 usta katılımcı maharetlerini gösterdi. Öğrenciler, kendilerine verilen 20 dakikalık sürede en iyi forma sahip şişeyi yapmaya çalıştı. Ardından 5 ustanın kıyasıya birbirlerine ve zamana karşı yarıştığı mücadelede de keyifli anlar yaşandı. Sempozyuma katılan sanatçılardan oluşan jürinin değerlendirmesi sonucunda öğrenciler kategorisinde Gökhan Ölmezoğlu birinci, Yalçın Yeşiltepe ikinci ve Kudret Ruç ise üçüncü oldu. Ustalar kategorisinde ise Bilal Deniz birinci, Ali Hikmet Koç ikinci, Uğur Tokmak da üçüncülüğe layık görüldü.Dereceye giren yarışmacıların ödüllerini ise sempozyumun Sanat Danışmanı Prof. Bilgehan Uzuner takdim etti.

ESKİŞEHİR/İHA


(FOTOĞRAF)



Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN