Esnaf, muhtemel kapanmaya karşı 7 maddelik talep açıkladı

Esnaf, muhtemel kapanmaya karşı 7 maddelik talep açıkladı

Kovid-19 vakalarının artmasıyla birlikte salgına karşı önlem amaçlı yeni kısıtlama kararları alınabileceği ihtimaline karşı esnaf ve sanatkarlar kendilerine destek verilmesi gerektiğini söyledi. Olası bir kapanma durumunda esnafın 7 maddeden oluşan taleplerini TESK Başkanı Bendevi Palandöken açıkladı.

Yeni tip koronavirrüs (Kovid-19) tüm dünyayı etkisi altına almaya devam ederken ülkeler de bir bir kısıtlama kararları almaya devam ediyor. Türkiye'de uzun süreli bir kısıtlama dönemi sonrasında kademeli normalleşmeye başlamıştı ancak risk haritasında ülkede çoğu şehrin kırmızı renge dönmesiyle kısıtlama kararları geri geldi.

Kovis-19 vakalarının 50 bini aşması sonrasında dün yapılan kritik Bilim Kurulu toplantısı sonrasında ise Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulunarak 6 şehrin yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 80'in üzerinde olduğunu söyledi. Bugün gerçekleştirilen Bakanlar Toplantısı'nda ise Bilim Kurulu toplantısından hareketle Ramazan ayı boyunca yeni kısıtlama kararları alınması bekleniyor. 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Kovid-19 nedeniyle olası bir kapanma durumunda zor günler geçiren esnaf ve sanatkarların taleplerini açıkladı. 

Palandöken, artan vakalar nedeniyle esnafın yeni bir kapanmayla karşı karşıya  olduğunu belirterek "Teşkilatımıza bağlı 415 meslek dalında pandemi sürecinden olumsuz etkilenen esnaf ve sanatkarlarımıza destek verilmeli" dedi.

Palandöken, muhtemel bir kapanmaya karşı esnaf ve sanatkarların taleplerini şöyle sıraladı:

Esnafımız gelir vergisi, stopaj gibi tüm vergilerden muaf olmalı.

Elektrik, su, doğal gaz gibi enerji girdileri devlet tarafından karşılanmalı.

İşverene ve çalışanlara ekonomik destek verilmeli.

SGK primleri devlet tarafından karşılanmalı.

Esnafın borçları süresiz ve faizsiz olarak ertelenmeli.

Ödenemeyen vergi borçları, geçmiş kredi borçları ve bankalara olan tüm borçlar faizsiz ertelenmeli.

Salgın sona erip piyasa normalleşene kadar destekler sürdürülmeli.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN