Esnek pil geliştiriliyor

Esnek pil geliştiriliyor

Giyilebilir cihazlar için ABD’de yüzde 150’ye varan oranlarda gerilebilen piller geliştiriliyor. Çok daha ince ve zarif akıllı saatler geliştirilebilir. İşte detaylar.

Giyilebilir teknolojiler son yıllarda uzun bir yol kat etti ama yine de beklentilerin altında ilgi gördükleri de bir gerçek. Bunun başlıca nedenleri arasında tasarım ve boyut gibi faktörlere bağlı olarak düşük pil dayanıklılığına sahip olmaları ön sıralarda yer alıyor.

ABD’nin köklü üniversitelerinden Arizona Üniversitesi (Arizona State University) bünyesindeki bir araştırma ekibi ise geliştirdikleri esnek ve dolayısıyla bükülebilir pil teknolojisi ile giyilebilir cihaz donanımı için yeni imkanların kapısını aralıyorlar.

Esnek yapıları sayesinde aygtıların içerisine çok daha geniş alanda yerleştirilebilen bu piller, Japon kağıt katlama sanatı origaminin bir benzeri olan Kirigami’den ilham alıyorlar.

Yüzde 150 oranında gerilebildiği için kalınlık bağlamında çok daha az hacim kaplayan esnek piller Arizona Üniversitesi’nde yürütülen çalışmalarda yer alan Hanqing Jiang’a göre bu piller, kompakt akıllı ve giyilebilir cihazların tasarlanmasını sınırlayan hantal pillerin yerini alabilirler. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN