E-ticaret devi Amazon, çalışma arkadaşlarıyla mesafesini korumayanı işten çıkaracak

E-ticaret devi Amazon, çalışma arkadaşlarıyla mesafesini korumayanı işten çıkaracak

E-ticaret devi Amazon, koronavirüs pandemisi sebebiyle depo çalışanlarını çalışma arkadaşlarıyla sosyal mesafeyi koruma konusunda uyardı. Buna göre çalışma arkadaşlarıyla 2 metrelik mesafeyi koruyamayanlara ilk seferde uyarı verilecek, aynı hata tekrarlanırsa söz konusu çalışan işten çıkarılacak.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kimi firmaların tamamen kapanmasına yol açarken, bazı firmaların ise iş yapış biçiminde değişikliğe yol açıyor. Virüs salgınıyla beraber platform üzerinden verilen sipariş sayısında patlama yaşanan e-ticaret devi Amazon depo çalışanlarına 'sosyal mesafeyi koruma' uyarısında bulundu.

SOSYAL MESAFEYE UYMAYAN İŞTEN ÇIKARILACAK

CNBC'nin şirket içi bir yazışmaya dayandırdığı haberine göre, firma çalışma arkadaşlarına 2 metreden daha fazla yaklaşan çalışanlarına ilk seferde uyarı verecek. Aynı hatayı tekrarlaması durumunda söz konusu çalışan, diğerlerinin sağlığını tehlikeye attığı gerekçesiyle işten çıkarılabilecek.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Amazon ise söz konusu cezanın 'sosyal mesafe' kurallarını 'bilerek' delen çalışanlara uygulanacağını vurguladı.

Firma, çalışanlarını nasıl takip ettiğini ise açıklamadı. Amazon Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dave Clark geçen hafta yayımladığı blog yazısında sosyal mesafe kurallarını daha iyi uygulamak için makine öğrenmesi ve yapay zekadan yararlandıklarını belirtmişti.

CNBC'ye konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen Amazon çalışanları ise kendilerinin kameralar aracılığıyla kontrol edildiğini ve bazı çalışanlarının 'mesafe' konusunda uyarıldığını söyledi.

GİRİŞ VE ÇIKIŞLARDA ATEŞ ÖLÇÜMÜ YAPILIYOR

Amazon sosyal mesafe kurallarını uygulamanın yanında tesislerinin giriş ve çıkışında ateş ölçmeye başladı. Bu önlemlerle faaliyetlerini devam ettirirken koronavirüs riskini de minimuma indirmeyi amaçlıyor.

Dünya genelinde 175 deposu bulunan Amazon'un sitesinde yer alan bilgiye göre sadece Kuzey Amerika'daki depolarında 125 bin kişi çalışıyor. Koronavirüs sebebiyle artan siparişlere yetişebilmek için firma geçtiğimiz haftalarda ABD'de 100 bin kişiyi işe alacağını açıklamıştı.

Koronavirüs salgını sebebiyle dünya borsalarında büyük çöküşler yaşanırken artan siparişler sebebiyle 2020 genelinde Amazon hisseleri şu ana kadar yüzde 8 yükseldi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN