Evine dönemeyen mültecilerin hikayesi evimizde

Evine dönemeyen mültecilerin hikayesi evimizde

Koronavirüsü salgını nedeniyle Avrupa ve ABD kentlerindeki gösterimleri iptal olan Exodus Fotoğraf Sergisi, 20 Haziran ‘Dünya Mülteci Günü’ nedeniyle bu cuma online olarak açılacak.

Merkezi Kuala Lumpur’da bulunan sanat ve kültür ajansı Visioncy tarafından organize edilen, küratörlüğünü ajansın yöneticisi Patrice Vallette’in yaptığı sergide, dünyanın farklı bölgelerinde mültecilerin tehlikeli yolculuklarında 10’dan fazla foto muhabirinin çektiği kareler yer alıyor. Sergi, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Uluslararası Af Örgütü gibi kuruluşların yanı sıra Global İletişim Ortağı olduğu Exodus-Deja vu projesi çerçevesinde hayata geçirilecek.

İlk kez 2016 yılında düzenlenen Exodus-Deja vu, Coşkun Aral, Guillermo Arias, Yalda Moayeri ve Sergey Ponomarev gibi foto muhabirlerinin ve fotoğrafçıların çalışmalarını da içeriyor. İlk Exodus sergisi, 2016 yılında Kuala Lumpur’da açılmış, bunu Bangkok, Chiang Mai, Ankara ve İstanbul’daki sergiler takip etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN