EYT'liler bir kez daha meydana iniyor! Ankara'daki eyleme Haluk Levent de destek verecek

EYT'liler bir kez daha meydana iniyor! Ankara'daki eyleme Haluk Levent de destek verecek

EYT'liler bir kez daha meydana iniyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) mağduriyetlerine neden olduğunu savundukları yasanın 20'nci yılında alana çıkıyor. Bugün Ankara'da gerçekleşecek miting için sendikalara, sivil toplum örgütlerine, siyasi partilere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a davetiye gönderilirken, sanatçı Haluk Levent de destek için eyleme gideceğini duyurdu.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT), bugün Ankara'da eylem yapacak.

8 Eylül 1999 öncesinde SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensubu olarak çalışma hayatına başlayan ancak dönemin koalisyon hükümetince çıkarılan 4447 Sayılı Kanunun geriye dönük işletilmesiyle mağdur edildiklerini ve emeklilik hakları için adım atılmasını talep eden EYT'lilere, KESK ve DİSK de destek verecek.

Eski adıyla Tandoğan Meydanı'nda saat 12.00’de gerçekleşecek mitinge yoğun katılım beklediklerini anlatan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül Boran "Sosyal Güvenlik Kurumundan mağduriyet yaşayan bütün herkese çağrı yapıyoruz. Sadece emeklilikte yaşa takılanlar değil, kıdem tazminatıma dokunma, zorunlu bireysel emeklilik sistemine hayır diyenleri de kapsayan bir miting olacak. 8 Eylül’de de tüm Türkiye’den katılımla haklarımızın peşindeyiz diyeceğiz" dedi.

ERDOĞAN'A DA DAVETİYE GÖNDERİLDİ

Sendikalara, sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilere ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a miting davetiyelerini ilettiklerini belirten Boran şunları kaydetti:

"Herkesi ilgilendiren sorunlarla mücadele etmeye çalışıyoruz. Daha önceki mitinglerimizde bu kalabalığı sağladık ve ‘hakkım’ diyen arkadaşlarımızla yan yana olduk. Haklarının bilincinde olan arkadaşlarımızla birlikte olacağız. Öncelikle EYT olarak sorunlarımızı, aylık bağlanma oranımızdan stajımıza kadar bütün mağduriyetlerin çözümü için bir başlangıç yapılmasını talep edeceğiz. 8 Eylül’de eylemimizi yapmamızın nedeni de bu mağduriyette 20’nci yılı doldurmamız. Bu saatten sonra ekonomik sorunların yanı sıra psikolojik sorunların toplumsal soruna dönüşerek çok daha ileri boyutlara taşınacağı konulu açık hava toplantımızı gerçekleştireceğiz."

LEVENT DE DESTEK VERECEK

Bu arada sanatçı Haluk Levent de EYT'lilere destek için eyleme gideceğini duyurdu. Twitter hesabından paylaşım yapan Levent "Haydi EYT mitingine Ankara'ya..." ifadesini kullandı.

19-09/08/ddfddsd.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN