Facebook'tan Maduro'ya veto... Kovid-19 iddiası başını yaktı

Facebook'tan Maduro'ya veto... Kovid-19 iddiası başını yaktı

Facebook, Kovid-19 ile ilgili yanlış bilgi yaydığı iddiasıyla Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun hesabını dondurdu. Maduro'nun kanıt göstermeden Kovid-19'a karşı etkili olduğunu öne sürdüğü bir tedaviyi tanıtarak Facebook kurallarını ihlal ettiği açıklandı.

Facebook, yanlış bilgi yayarak platformun kurallarına uymadığı gerekçesiyle Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun hesabını askıya aldı.

Reuters'a konuşan bir Facebook sözcüsü, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) direktiflerine uyduklarını belirterek "Kurallarımızın üst üste ihlal edilmesi nedeniyle söz konusu sayfayı 30 gün için donduruyoruz, yani sayfa sadece okunabilecek" dedi.

NE OLMUŞTU?

Maduro, Ocak ayında paylaştığı bir videoda 19. yüzyılda bir Venezuelalı doktor tarafından geliştirilen, dağ kekiğinden yapılan ve oral yolla alınan bir solüsyonu 'Kovid-19 virüsüne karşı yan etkisi olmayan bir mucize' diyerek nitelemişti.

Maduro, ilacın Kovid-19'a karşı önleyici amaçlı kullanılabileceğini belirtmişti. Doktorlar, bu iddianın bilim tarafından desteklenmediğini belirterek Maduro'yu eleştirmişti.

Sosyal medyayı aktif kullanan Maduro, daha önce ilacı tanıttığı videoların Facebook tarafından sansürlendiğini belirterek sosyal medya platformunu keyfi davranmakla suçlamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN