Faik Öztrak'tan faiz değerlendirmesi: Reislerinin ekonomi teorisi çöktü

Faik Öztrak'tan faiz değerlendirmesi: Reislerinin ekonomi teorisi çöktü

CHP Sözcüsü Faik Öztrak Merkez Bankası'nın faiz artırma kararını değerlendirdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztrak 'Reislerinin kerameti kendinden menkul ekonomi teorileri çöktü, TCMB konvansiyonel politikalara döndü' dedi.

Merkez Bankası (TCMB), politika faizini yüzde 8.25'den yüzde 10.25 düzeyine yükseltti.

TCMB'den yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 8.25’ten yüzde 10.25’e yükseltilmesine karar vermiştir" denildi.

"EKONOMİ TEORİLERİ ÇÖKTÜ"

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, "Reislerinin kerameti kendinden menkul ekonomi teorileri çöktü, TCMB konvansiyonel politikalara döndü" değerlendirmesini yaptı.

Twitter hesabından kararı değerlendiren Öztrak, şunları söyledi:

"Reislerinin kerameti kendinden menkul ekonomi teorileri çöktü, TCMB konvansiyonel politikalara döndü.

Ama bu yetmez buhranı çözmek için ayakları yere basan ekonominin içsel dayanıklılığını artıracak reformlarla desteklenen Orta Vadeli Programı açıklayın"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN