1300 yolculu gemide kırmızı alarm

Norveç'in kuzeybatısındaki Hustadvika sahilinde Viking Sky şirketine ait 1300 kişiyi taşıyan yolcu gemisi kırmızı alarm verdi. Can pazarının yaşandığı gemi tahliye ediliyor.

Reuters haber ajansından alınan bilgiye göre Norveç’te 1300 kişiyi taşıyan gemi sürüklenmeye başladı. Geminin kıyıdan 1 km uzaklıkta olduğu ve acil durum ilan edilmesinin motor arızası olduğu bildirildi.

Yolcuların ise kısa süre içinde tahliye edileceği aktarıldı. Geminin çevresine çok sayıda helikopter ve tahliye botları gönderilmiş durumda.

155 KİŞİ KURTARILDI

Norveç’in Toromso kentinden 14 Mart’ta yola çıkan ve dün kötü hava koşulları sonrası motorunda meydana gelen sorun sebebiyle acil durum sinyali veren Viking Sky gemisi kurtarma çalışmaları kapsamında şimdiye kadar 155 kişinin kurtarıldığı açıklandı.

Norveç’in More og Romsdal kenti polisi, Viking Sky’ın motorunda oluşan bazı sıkıntıların ardından kötü hava şartlarının da etkisiyle acil durum sinyali verdiğini belirtilmiş; gemideki bin 300 yolcunun kurtarılması için polis beş helikopter ile birkaç arama kurtarma gemisini bölgeye sevk etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri