ABD Başkanı Trump: PKK, DEAŞ'tan daha kötü

ABD Başkanı Trump, İtalya Cumhurbaşkanı ile gerçekleştirdiği basın toplantısında Suriye konusunda soruları cevapladı. Trump, "Birçok açıdan PKK, terör ve terör tehdidi bakımından muhtemelen DEAŞ'tan daha kötü." değerlendirmesini yaptı.

ABD Başkanı Donald Trump, düzenlediği basın toplantısında Suriye ve terör örgütü YPG/PKK hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Trump şu ifadeleri kullandı;

Erdoğan’ın kararı beni şaşırtmadı, bunu uzun süredir yapmak istiyordu. Biz neden Suriye toprağını koruyoruz? Esad bizim dostumuz değil. Kürtler de melek değil.

Dostumuz olmayan Suriye için NATO müttefikimizle mi çatışalım? PKK muhtemelen terör konusunda daha kötü, pek çok yönden IŞİD’den daha kötü bir terör tehdidi.

'YAPTIRIMLAR YIKICI OLABİLİR'

Mike Pence bu gece ya da yarın Türkiye’ye gitmek üzere yola çıkacak. Başarılı olacağını düşünüyorum. Pence ve Erdoğan arasındaki görüşme başarılı olmazsa Türkiye'ye uygulanacak yaptırımlar yıkıcı olacak.

Türkiye'nin operasyonuna yeşil ışık yakmadım. Tam tersi. Orada küçük bir grup askerimiz kaldı sadece. Bu aldatıcı bir ifade

Bölgede herkes IŞİD’den nefret ediyor. Rusya, İran, Suriye…Belki birazcık daha az boyutta Türkiye. Hepsi IŞİD’den bizim kadar nefret ediyor. Burası onların bölgesi. Biz 7 bin mil uzaktayız.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD Temsilciler Meclisinden Trump'a Suriye tepkisi
Trump'tan Erdoğan - Pence görüşmesinden önce ağır tehdit
Beştepe: Erdoğan ABD'li heyeti kastetti, Pence ile görüşecek

Dünya Haberleri