Azerbaycan'da hükümet karşıtı gösterilere sert müdahale

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de cumartesi günü yolsuzluk, rüşvet ve düşük maaşları protesto edenler, polisin sert müdalesiyle karşılaştı. Eylemlerde aralarında ana muhalefet partisi lideri Ali Kerimli'nin de bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı. Kerimli akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Düşük maaşları ve yolsuzluğu protesto eden göstericiler hükümete istifa çağrısında bulundu. Bakü polisi ise eylemcilere sert müdahalede bulundu.

Muhalif Halk Cephesi Partisi lideri Ali Kerimli eylemlerin başlangıcında, "Anayasal hak ve özgürlüklerimizin korunmasını istiyoruz. Bu hükümetten korkmuyoruz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz." açıklamasını yaptı.

Görgü tanıkları, Kerimli ile birlikte yaklaşık 80 kişinin gözaltına alındığını öne sürdü. Polis kaynakları gözaltılar olduğunu doğruladı ancak sayı hakkında bilgi vermedi.

BAKÜ SUÇLAMALARI REDDEDİYOR

Azerbaycan, 2003 yılından bu yana Cumhurbaşkanı İlham Aliyev önderliğinde yönetiliyor. Babasının vefatının ardından onun yerini alan Aliyev, ülkedeki muhalifleri susturmak ve hapse atmakla suçlanıyor. Bakü ise bu suçlamaları reddediyor.

Ülke, 18 Ekim tarihinde bağımsızlığının 28'inci yıl dönümünü kutlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Dünya Haberleri