'Bir Suudi vatandaşının infaz edilmesinde yanlış olan ne?'

2 Ekim'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda katledilen Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Komorlar Devlet Başkanı Assoumani'den skandal açıklamalar geldi. Kaşıkçı'nın öldürülmesi hakkında konuşan Devlet Başkanı "Suddi Arabistan'ın bir elçiliğinde bir Suudi vatandaşını infaz edilmesinde yanlış olan ne? Dünyada her gün yüzlerce insan ölüyor ve hiç kimse bu ölümleri kınamıyor" dedi.

Komorlar Devlet Başkanı Azali Assoumani'nin, Cemal Kaşıkçı cinayeti hakkındaki skandal açıklamaları ülkesini karıştırdı. 

"DÜNYADA HER GÜN YÜZLERCE İNSAN ÖLÜYOR"

Assoumani'nin "Suddi Arabistan'ın bir elçiliğinde bir Suudi vatandaşını infaz edilmesinde yanlış olan ne? Bu konuyu Suudi Kral Selman'a iletmenizi ve Selman'ın endişelenmemesi gerektiğini söylemenizi rica ediyorum. Dünyada her gün yüzlerce insan ölüyor ve hiç kimse bu ölümleri kınamıyor" açıklaması tartışma yarattı.

Komorlar Devlet Başkanı Azali Assoumani

Suudi Arabistan'ın Komorlar Büyükelçisi Hamad Ben Muhammad Alhajiri' de konuşma yapıldığı sırada salonda olması dikkat çekti. Hamad Ben Muhammad Alhajiri, Başkan Assoumani'nin açıklamaları hakkında herhangi bir yorumda bulunmadı.

GAZETECİLERDEN KINAMA BİLDİRİSİ

Uluslararası Frankofon Basın Yayın Birliği'nin Komorlar bürosu, Başkan Assoumani'nin açıklamalarının kendilerini dehşete düşürdüğünü duyurdu ve Başkan Assoumani'yi kınayan bir bildiri yayınladı. Büro tarafından yapılan açıklamada, "Komorlu gazeteciler, devlet başkanından sadece gazetecileri değil kamuoyunu da şoke eden bu sözlerini geri çekmesini talep ediyor. Başkanımız, ülkesinin rejimini eleştiren bir Suudi gazetecinin suikastını açıkça ciddiye almadığını gösteriyor. Bu durumda bizi kendi ülkemizde neyin beklediğini de merak ediyoruz." ifadelerine yer verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Cemal Kaşıkçı Sokağı: Çünkü ifade özgürdür
Son dakika! BM Özel Raportörü Kaşıkçı cinayeti için Türkiye'ye gelecek
Pompeo'dan Cemal Kaşıkçı açıklaması

Dünya Haberleri