Boris Johnson nereli? Türk mü? İngiltere Başbakanlık koltuğuna oturacak

Boris Jhonson nerelidir? Türk müdür? sorularının yanıtları İngiltere'de Theresa May'in istifasının ardından Başbakanlık koltuğuna Boris Jhonson'un oturmasının ardından araştırılmaya başlandı. İşte Boris Jhonson Türk müdür sorusunun yanıtı...

İngiltere Başbakanı Theresa May'in görevi bırakmasının ardından koltuğa oturacak yeni isim için Muhafazakar Parti'de oylama yapıldı. Sürecin başından beri favori olarak gösterilen eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın bugün koltuğa oturması bekleniyor ancak Jhonson henüz koltuğa oturmadan hükümetten tepki istifaları art arda gelmeye başladı.

Peki Boris Jhonson kimdir? Boris Jhonson Türk müdür? İşte merak edilen soruların yanıtları:

BORİS JHONSON KİMDİR?

55 yaşındaki İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson Eski Londra Belediye Başkanıydı. Johnson, Damat Ferit Paşa hükümetinin İçişleri ve Milli Eğitim Bakanı olan Ali Kemal'in öz torunu Stanley Johnson'un oğludur.

Asıl adı Ali Rıza olan Ali Kemal, Namık Kemal'e olan hayranlığından dolayı eğitim yıllarında bu ismi aldı. Ali Kemal, 1867'de İstanbul'da doğdu.

Ali Kemal'in ilk eşi olan İngiliz hanımından olan öz torunu Stanley Johnson'ın oğlu olan Boris Johnson, İngiltere Dışişleri Bakanı oldu. İngiltere'nin AB'den çıkmasının ateşli savunuculuğunu yapan Boris Johnson, İngiliz Muhafazakar Parti parlamenterliği yaptı.

Boris Johnson, büyük dedesi gibi gazetecilik yaptı. 'The Spectator' dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. 1 Mayıs 2008 tarihinde Muhafazakar Parti adayı olarak Londra belediye başkanı seçildi.

Boris Johnson'un dedesi Osman, eski büyükelçi Zeki Kuneralp'ın baba bir kardeşiydi.

 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İngiltere Başbakanı May Kraliçe'ye istifasını sundu
İngiltere'de terör tehdidi aşırı sağı da kapsayacak
İngiltere'nin yeni başbakanı Boris Johnson oldu

Dünya Haberleri