Çin'den Türk vatandaşı Dr. Emet için yakalama kararı

Doğu Türkistan'da Uygurlara karşı insanlık suçu işleyen Çin, Türk vatandaşı olarak yaşayan akademisyen Doç. Dr. Erkin Emet hakkında yakalama kararı çıkarttı.

Uygurlara karşı zulme devam eden Çin yönetimi, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Emet’in de içinde bulunduğu listede açık kimlikleri ve adresleri belirtilen ve terörist olarak tanımladığı 24 kişilik listede yer alan çoğunluğu Kaşgar doğumlu olan bu kişilerin terör eylemleri düzenlemek için yurt dışına kaçtığını iddia etti.

BİLGİ PAYLAŞANLARA BÜYÜK PARA ÖDÜLÜ

24 kişilik resimli afişin Dr.Emet’in memleketi olan Kaşgar’in Yopurga ilçesinin sokaklarına yapıştırıldığı bu kişileri bilen veya görenlerin en yakın polis merkezine ihbar etmeleri istendi. Resimli afişte ise, Dr. Emet’in de yer aldığı bu Terörist-kaçakları listesinde yer alanları gören ve bilenlerin en yakın polis merkezine ihbar etmeleri, gördükleri halde onları gizleyen ve ihbar etmeyenlerin ise en ağır şekilde cezalandırılacakları de belirtildi.

Ayrıca, bunlar hakkında ip ucu olabilecek bilgi paylaşımı yapanların büyük miktarda para ile ödüllendirileceği de açıklandı.

"BENİ TÜRKİYE'YE ÇİN GÖNDERMİŞTİ"

Karar.com'a konuşan Dr. Emet yakalama kararına şaşırdığını belirterek, "Çin devleti, Milletler Üniversitesi'nde öğretim görevlisiyken yüksek tahsil için beni Türkiye’ye göndermişti. Ben Pekin’de üniversitede asistanken, burslu olarak gönderilmiştim. Benim Ankara Üniversitede öğretim üyesi olduğumu herkes biliyor, Çin’in bu ilanı tam bir saçmalık." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İlham Tohti'nin kızı Cevher İlham BM'de Doğu Türkistan'daki zulmü anlattı
Çin'den Doğu Türkistan'daki Uygur camilerine yüz tanıma sistemi
Uygurlardan Karar'a teşekkür ziyareti

Dünya Haberleri