Endonezya'daki sel felaketinde ölü sayısı 112'ye yükseldi

Endonezya'nın Papua eyaletinde 16 Mart'ta meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı 112'ye yükseldi. Ulusal Afet Yönetim Ajansı Sözcüsü Nugroho, bölgedeki afette 107'si ağır olmak üzere 915 kişinin yaralandığını, 94 kişinin ise hala kayıp olduğunu açıkladı.

Endonezya'nın doğusundaki Papua eyaletinde 16 Mart'ta meydana gelen selde, ölü sayısının 112'ye çıktığı bildirildi.

Ulusal Afet Yönetim Ajansı (BNPB) Sözcüsü Sutopo Purwo Nugroho, eyaletin başkenti Jayapura'da etkili olan şiddetli yağışların neden olduğu sel ve bazı noktalardaki heyelanlarda yaşamını yitirenlerin sayısının 112'ye yükseldiğini açıkladı.

Bölgedeki afette 107'si ağır olmak üzere 915 kişinin yaralandığını ifade eden Nugroho, 94 kişinin ise hala kayıp olduğunu aktardı. Nugroho, selden toplamda 16 bin 783 kişinin olumsuz etkilendiğine dikkati çekerek 3 bin 876 afetzedenin de 33 noktada güvenli alanlara tahliye edildiğini kaydetti.

Öte yandan sel nedeniyle 29 Mart'a kadar acil durum ilan edilen bölgede, kayıplar için arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

Muson yağmurlarının etkisinde olan, tropikal iklimin yaşandığı Endonezya'da, yıl genelinde aşırı yağışlar nedeniyle sıklıkla su baskınları ve heyelanlar meydana geliyor.

CAKARTA/AA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Endonezya'da 'sel' tahliyesi: 4 bin kişi yerinden oldu
Endonezya'da 5,7 büyüklüğünde deprem
Endonezya'daki sel ve heyelanda ölü sayısı 104'e yükseldi

Dünya Haberleri