Fransa'dan Suriye kararı: Askerlerimizi koruyacağız

Fransa, Kuzey Suriye'de bulunan askeri ve sivil personelinin güvenliğini sağlamak için kısa sürede önlemler alacağını açıkladı. Bu arada Macron, Türkiye'nin 'tek taraflı' başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nın ağır insani krize, terör örgütü DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasına ve bölgede istikrasızlığa neden olabileceğini savundu.

Fransa, Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan askeri ve sivil personelinin güvenliğini sağlamak için önlemler alacak.

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzur getirmek amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'nı değerlendirmek üzere Sınırlı Savunma Konseyini topladı.

Macron, Türkiye'nin 'tek taraflı' başlattığı harekatın ağır insani krize, terör örgütü DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasına ve bölgede istikrasızlığa neden olabileceğini savundu.

"ACİL MÜDAHALE PROGRAMI UYGULANACAK"

Açıklamada, toplantıda alınan kararlara ilişkin şu ifadelere yer verildi: "Fransa, Türklerin yürüttüğü harekatın derhal sona ermesi için DEAŞ'a karşı uluslararası koalisyonla iş birliği içeresinde Avrupa Birliği (AB), NATO ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK) diplomatik çabalarını hızlandıracak.

Suriye'nin kuzeydoğusundaki askeri ve sivil personelimizin güvenliğini sağlamak için kısa sürede önlemler alınacak. Bölgedeki halkın insani ihtiyaçlarının karşılanması için de acil müdahale programı uygulanacak."

Açıklamada ayrıca bölgede önceliğin DEAŞ'ın yeniden ortaya çıkmasını engellemek olduğu kaydedildi.

PARİS/AA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransız mevkidaşı Macron’la telefonda görüştü
AB dışişleri bakanları Türkiye'yi görüşecek
İbrahim Kalın'dan 'yaptırım' tehdidine sert tepki

Dünya Haberleri