G-7 Zirvesi, Trump'ın otelinde yapılmayacak

Trump, ABD'de düzenlenecek G-7 Zirvesi'nin kendi otelinde yapılmasından vazgeçtiğini duyurdu. Trump "Artık Miami'deki Trump National Doral'ı 2020'de yapılacak G-7 Zirvesi için düşünmüyoruz" dedi.

ABD Başkanı Trump, 2020 yılında düzenlenecek G-7 Zirvesi'nin kendi otelinde yapılmasından vazgeçtiğini açıkladı. 

Medyanın ve Demokratların, bu konunun gereksiz yere fazlasıyla üstüne gittiğini savunan Trump, Twitter hesabından "Artık Miami'deki Trump National Doral'ı 2020'de yapılacak G-7 Zirvesi için düşünmüyoruz. Camp David de dahil derhal yeni yerler aramaya başladık" açıklaması yaptı.

NE OLMUŞTU?

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürlüğü'nü vekaleten yürüten Mick Mulvaney, Beyaz Saray'da cuma günü düzenlediği basın toplantısında, ABD'de 10-12 Haziran 2020 tarihlerinde düzenlenecek G-7 Zirvesi'nin Trump'ın Miami'deki otelinde yapılacağını bildirmişti.

Söz konusu karar, Amerikan kamuoyunda ve medyasında geniş yankı bulmuş ve etik kurallara uymadığı iddiasıyla tartışılmıştı.

WASHINGTON/AA

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Suriye paylaşımını silen Trump'tan yeni mesaj
Trump'tan bir tweet daha: Ateşkes çok iyi gidiyor
Trump'tan Obama'nın danışmanı Rice'a: Susan, sen bir felakettin

Dünya Haberleri