Hindistan'da sığır eti taşıdığı iddia edilen Müslümanlara öldüresiye dayak

Hindistan'da Müslümanlara, sığır eti taşıdıkları iddiasıyla sopalarla öldüresiye dövüldü.

Hindistan'da bir grup saldırgan, 'sığır eti taşıdıkları' iddiası ile Müslüman olan biri kadın, 3 kişiyi ölümüne darp etti. Hindistan polisi olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı. Saldırganlardan 4'ü tutuklandı.

Olay, Hindistan'ın Madhya Pradesh eyaletinde meydana geldi. Yerel medyada yer alan haberlere göre, bir grup saldırgan, araçlarında sığır eti taşıdıklarını gördükleri biri kadın 3 Müslüman'a saldırdı. Saldırganların olay sırasında 'Lord Rama'ya zafer (Jai Shri Ram)' diye slogan attıklarına yer verilirken, saldırganlardan birinin aşırı sağcı bir grup olan 'Ram Sena' üyesi olduğu belirtildi.

AĞACA BAĞLAYIP ÖLDÜRESİYE DÖVDÜLER

Sosyal medyada olayla ilgili paylaşılan görüntülerde, saldırganların iki adamı tek tek kollarından tutup bir ağaca dayadığı ve saldırganlardan birini de sopayla adamlara vurduğu görüldü. Bir süre bu şekilde dayak yiyen adamlar daha sonra yere yatırılarak saldırganlar tarafından dövülmeye devam etti. Görüntülerde, saldırganların dövdükleri adamlardan birine, diğer arkadaşını sopayla ve karısını da terlikle dövdürdükleri görüldü.

Öte yandan sosyal medyada görüntüleri paylaşan kullanıcılar, ''Modi'nin seçimi kazanmasından hemen sonra Müslümanlara karşı saldırılar başladı'' ve ''Modi ülkeyi bölüyor'' gibi yorumlarda bulundu.

4 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis, olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığını; bunlardan 4'ünün çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandıklarını duyurdu. Ayrıca, saldırganların herhangi bir politik grupla bağlantılı olup olmadıklarının bilinmediği belirtildi.

HİNDİSTAN / DHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

'İspiyoncunun sonu budur' diyerek kulağını kesti
İİT'den Sri Lanka'ya ülkedeki Müslümanların güvenliğini sağlama çağrısı
Sri Lanka'da Müslümanlara ait fabrika ateşe verildi

Dünya Haberleri