İngiltere'de ırkçılık: Müslüman tecavüz çetelerine hayır deyin

İngiltere'de bazı evlerin kapılarına yapıştırılan ırkçı çıkartmalar tepki topladı. "Müslüman tecavüz çetelerine hayır deyin" ve benzer ifadelerin bulunduğu çıkartmaları mahalle sakinleri polise bildirince soruşturma başlatıldı.

KARAR.COM

İngiltere St Ives, Cambs'da bir apartman bloğunun girişinde hasta derecede ırkçı sloganlar bulundu. "Kitlesel göç beyaz soykırımdır", "Beyaz ülke yok, beyaz şehir yok, beyaz mahalle yok, beyaz yok", "İkincil nesil? Üçüncü? Dördüncü? Geri dönmelisin", "Müslüman tecavüz çetelerine hayır deyin", "Beyaz karşıtı tecavüz çetelerine dikkat et" şeklinde ifadelerin yer aldığı çıkartmalar için tepkiler büyüyor.

Geçmişte de ırkçılığın yaşandığı İngiltere'de, özellikle Müslüman nüfusa karşı büyüyen bir nefret dalgası yayılıyor. Kim ya da kimler tarafından hazırlanıp apartmanların girişine yapıştırıldığı bilinmeyen kışkırtıcı ve ırkçı çıkartmalar bölgede yaşayan halkın da tepkisini çekti. Bölgede yaşayan ve sağlık sektöründe çalışan David Kirby, yaşanan durumun bir hayal kırıklığı olduğunu ifade etti. Küçük bir kasabada yaşadıklarının altını çizerek daha önce böyle bir şeye şahit olmadıklarını belirten Kirby, polise bildirmeden önce ırkçı ifadelerin yer aldığı çıkartmaları topladığını söyledi.

İnternette yaşadığı olayı paylaşan Kirby, "Bu özgürce fikirleri dile getirmek değil, etnik ve ırksal bir nefretin kışkırtması. Sorumlu insanlar 'yeraltı' bir nefret grubudur. Ayrıca aptallar; ikinci, üçüncü ve dördüncü kuşak göçmenler İngiltere'de doğdular. Bu yüzden nereye dönecekler?

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cambridgeshire polisi sözcüsü St Audrey Lane'deki St Ives'teki saldırgan çıkartma raporlarını aldıklarını belirterek, soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İngiliz polisi, siyahi genci sprey kutusu ile darp etti
Irkçılık karşıtı şarkıya ilk ödül
ABD'de Suriyeli Şeyma'ya ırkçı saldırı: Hastanelik oldu

Dünya Haberleri