İran'dan yine nükleer anlaşma tehdidi: 4'üncü adımı atmaya hazırız

AB ülkelerinin taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda, İran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini azaltma ile ilgili adımları atmaya devam edeceğini yineleyen İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi "İran dördüncü adımı atmaya hazırdır. Buna gerek kalmamasını diliyoruz" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin nükleer anlaşmayla ilgili girişimlerinin sonuç vermediğini ve İran'ın taahhütlerini azaltmayla ilgili dördüncü adımı atmaya hazır olduğunu söyledi. 

Musevi, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu. 

"4'ÜNCÜ ADIMI ATMAYA HAZIRIZ"

AB ülkelerinin taahhütlerini yerine getirmemesi durumunda, İran'ın nükleer anlaşmadaki taahhütlerini azaltmayla ilgili adımları atmaya devam edeceğini yineleyen Musevi, "AB ülkelerinin girişimleri şimdiye kadar sonuca ulaşmadı, çözüm önerileri de karşılık bulmadı. Nükleer anlaşmada kalan ülkelerin özel adımlarına şahit olmayı ümit ediyoruz aksi takdirde İran dördüncü adımı atmaya hazırdır. Buna gerek kalmamasını diliyoruz." ifadelerini kullandı. 

"KENDİ KENDİNE YAPTIRIM UYGULUYOR"

Musevi, İran'ın kara para aklama konvansiyonu ve Mali Eylem Görev Gücüne (FATF) üye olmamakla kendi kendine yaptırım uyguladığını söyledi.

İran'ın bu şekilde kendini sınırlandırdığını belirten Musevi, bu konuda hazırlanan yasanın kabul edilmesini temenni ettiklerini ifade etti.

"BAE İLE YENİ GELİŞMELERİN OLDUĞUNU TEYİT EDİYORUM"

Musevi, İran-BAE ilişkilerine yönelik de değerlendirmelerde bulundu. BAE'nin İran'a ait bloke edilen 700 milyon doları serbest bıraktığı ve Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile BAE Ulusal Güvenlik Danışmanı Ulusal Güvenlik Danışmanı Tahnun bin Zayid'in İran'ı ziyaret ettiği yönündeki iddiaları teyit edemeyeceğini ifade eden Musevi, şunları kaydetti:

"İran ile BAE ilişkilerinde yeni gelişmelerin olduğunu teyit ediyorum. Bölge ülkeleri ve özellikle de BAE ile gerginliği düşürecek ve karşılıklı anlayışa götürecek her türlü adımı olumlu karşılıyoruz. Diğer bölge ülkelerinin de istikrar ve huzur için İran'dan daha iyi dost bulamayacakları sonucuna varmalarını ümit ediyorum."

TAHRAN/AA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Bahreyn'deki güvenlik zirvesine İsrail de katılacak

Dünya Haberleri