İspanya'da şiddetli yağışlar: 1 ölü, 2 kayıp

İspanya'da özellikle Katalonya bölgesini etkileyen ve son iki gündür etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle bir kişi öldü, 2 kişi de kayboldu. 40'tan fazla yolun trafiğe kapandığı bildirildi.

İspanya'nın özellikle doğu ve kuzey bölgelerini etkisi altına alan şiddetli yağışlar yaşamı felç etti.

Katalonya bölgesinde şiddetli yağışların neden olduğu sele kapılan 75 yaşındaki bir erkeğin cesedi bulundu. Vilaverd kasabasında da bir anne ve çocuğunun kaybolduğu belirtildi.

BİRÇOK YOL TRAFİĞE KAPATILDI

Ülkenin kuzeyindeki Kantabria ile doğusundaki Katalonya bölgesinde 40'tan fazla yolun trafiğe kapatıldığı, bazı tren seferlerinin  iptal edildiği bildirildi.

Katalonya'daki yerel yetkililer, 112 acil hattının gün boyunca 2 binden fazla ihbar aldığını, 24 binden fazla evde elektriğin kesildiğini, çok sayıda ağacın devrildiğini, ev ve iş yerlerini su bastığını ve araçların hasar gördüğünü duyurdu.

Ayrıca sivil koruma ekiplerinin, bölgedeki bazı nehirlerin taşma ihtimaline karşı alarma geçtiği kaydedildi. 

MADRİD/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Marmara'da yağışlı hava etkili olacak

Dünya Haberleri