Kazakistan'da hükümet krizi

Kazakistan Devlet Başkanı Nazarbayev, ülkede yaşanan ekonomik darboğaz nedeniyle hükümeti feshettiğini açıkladı. Nazarbayev daha önce gerekli ekonomik büyümenin sağlanamadığı gerekçesiyle hükümetin istifasını istemişti.

Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev, ülkede yaşanan ekonomik başarısızlık nedeniyle hükümeti feshettiğini açıkladı.

Nazarbayev daha önce gerekli ekonomik büyümenin sağlanamadığı gerekçesiyle hükümetin istifasını istemişti.

Kazak devlet başkanı yaptığı açıklamada, "Bugün ülkemiz için önemli bir karar alıyorum. Daha önceki yıllarda ekonomik durum sabitti ve bu kesinlikle olumlu bir şeydi. Ancak bugün bu durum ülkemiz için yeterli değil" şeklinde konuştu. Nazarbayev geçtiğimiz günlerde hükümeti çok sert eleştiren açıklamalar yapmış ve "Sizler hükümet ve bakanlar değil, sadece korkaklarsınız" ifadelerini kullanmıştı.

Kazakistan'da 2017 yılında, 1991'den itibaren devam eden başkanlık sistemine son verilmiş ve Nazarbayev bazı yetkilerini parlamento ile hükümete devretmeyi kabul etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kazakistan banknotlarını artık sadece Kazakça basacak
Çin’in zulüm kampları: Ağır çekimde ölüm 

Dünya Haberleri