Münbiç'te patlama: Ölü ve yaralılar var

Terör örgütü DEAŞ'lı canlı bombanın üzerindeki bombayı infilak ettirmesiyle meydana gelen patlamada 4 ABD askeri öldü, 3 ABD askeri yaralandı. 1'i PKK/PYD üyesi terörist ve 9'u sivil olmak üzere en az 14 kişi yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, YPG/PKK'nın işgalindeki Münbiç'te bilinmeyen bir sebeple patlama oldu. Patlama sırasında devriye faaliyeti icra eden ABD askerlerinden 4'ü hayatını kaybetti, 3'ü de yaralandı. 1 terörist ve 9 sivilin de hayatını kaybettiği patlamada en az 14 kişi de yaşamını yitirdi.

SALDIRIYI DEAŞ ÜSTLENDİ

Menbiç kent merkezindeki Sindis Sokağı'nda bulunan Qesir El-Umeraa lokantası önünde meydana gelen patlamayı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Terör örgütü DEAŞ'lı canlı bombanın üzerindeki bombayı infilak ettirmesiyle meydana gelen patlamada 4 ABD askeri öldü, 3 ABD askeri de yaralandı. 1'i PKK/PYD üyesi terörist ve 9'u sivil olmak üzere en az 14 kişi yaşamını yitirdi. Patlamada yaralanan ve helikopter ile bölgeden tahliye edilen ABD askerleri ile teröristler ve sivillerin tedavisine ise Afrin'deki hastanelerde devam ediliyor.

2016'DAN BERİ YPG'NİN İŞGALİNDE

Halep'in Münbiç ilçesi, Ağustos 2016'dan bu yana YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor. ABD, ilçenin DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından YPG/PKK'lıların ilçeyi terk edeceğini sözünü vermişti. Taahhütün yerine getirilmediği uzun sürenin ardından Türkiye ve ABD, 2018'in Haziran ayında Münbiç yol haritasında uzlaşmıştı. Plan çerçevesinde Türkiye ve ABD, ilçede ortak devriyelerini sürdürüyor.

MÜNBİÇ-ANKARA/AA

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Suriye’de ABD/YPG konvoyuna intihar saldırısı
İran ajansı 'Necati Şaşmaz'ın fotoğrafını Münbiç saldırısının faili olarak paylaştı
Rus ordusu, Münbiç'te YPG ile ortak devriye yapıyor

Dünya Haberleri