Türkiye-Suriye sınırına 5. sınır kapısı teklifine ABD’den destek

ABD’den Türkiye’nin Suriye sınırına 5. sınır kapısı teklifine destek açıklaması geldi.

KARAR

ABD’nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft, BM’de düzenlediği basın toplantısında, Suriye’ye sınır ötesi yardımlara imkan veren BM kararına, Türkiye’nin beşinci bir sınır kapısı eklenmesi teklifine destek verdiklerini açıkladı.

Büyükelçi Craft, BM Güvenlik Konseyi (BMGK) aralık ayı dönem başkanı olarak düzenlendiği basın toplantısında ay süresince ele alacaklarını konulara hakkında bilgi vererek, gazetecilerin soruları yanıtladı.

Büyükelçi Craft toplantıda, 2014’ten bu yana Suriye’ye sınır ötesi yardımlar yapılmasıyla ilgili, yıl sonunda yenilenmesi gereken BMGK kararına ilişkin değerlendirmesinde “Suriye’deki milyonlarca insan bu BM sınır ötesi yardımlara hayatta kalmak için bel bağlıyor ve B Planı yok. Öyleyse bunun olması gerek, alternatif yok” dedi.

Craft, Türkiye’nin beşinci bir sınır kapısı eklenmesi teklifiyle ilgili olarak ise, “Türkiye’nin beşinci sınırı eklemesini destekliyoruz. Artan sayıda insani ihtiyaçlara ulaşmak için bu çok önemli.” ifadelerini kullandı.

'SURİYE İÇİN BARIŞ' VURGUSU

Bunun artan insani ihtiyaçları karşılamak açısından önemli olduğunu belirten Büyükelçi Craft şunları kaydetti:

“Gelecek 12 ay boyunca, konseyin en iyi çabasının, insani yardım kuruluşlarının yardım dağıttığı giriş noktalarını tutmaya yönelik olmalıdır. Suriye’deki insanlar için barış yaratmak esastır.”

BMGK, 19 Aralık’ta Suriye’ye sınır ötesi yardım operasyonlarıyla ilgili kararın da ele alınacağı Suriye’de yaşanan insani krizi konu alan bir toplantı gerçekleştirecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

ABD, Suriye'deki petrol sahalarına takviye güç göndermeyi sürdürüyor

Dünya Haberleri