Bakan Pakdemirli: Mart ayında da ödemelerimiz olacak

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, "Ocak ayında 2,3 milyar lira, eski parayla 2,3 katrilyon destek ödemelerini yaptık. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız da müjdesini verdi, ben de detaylarını vereceğim. Mart ayında da ödemelerimiz olacak, belki bu kadar, belki biraz daha fazla onu mart ayında açıklayalım" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kırklareli Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenen Tarım ve Sektörü Değerlendirme Toplantısı'nda, bugün 41. il ziyaretini gerçekleştirdiğini belirterek, çiftçinin derdiyle dertlendiklerini söyledi.

Gelecek yıllarda gıdayı üretmenin teknolojiyi üretmekten daha önemli hale geleceğinin altını çizen Pakdemirli, "Ben hep konuşmalarımda şunu söylüyorum; dünyayı doyuran ülke, dünyanın lideri olacak" diye konuştu. 

'MART AYINDA ÖDEMELERİMİZ OLACAK'

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ocak ayında 2,3 milyar lira, eski parayla 2,3 katrilyon destek ödemelerini yaptıklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün Sayın Cumhurbaşkanımız da müjdesini verdi ben de detaylarını vereceğim. Mart ayında da ödemelerimiz olacak belki bu kadar, belki biraz daha fazla onu mart ayında açıklayalım. Şubat ayı tarımsal desteklemeler ödeme planı tüm Türkiye çapındadır bu. Alan bazlı destekler 1 katrilyon 855 milyar 977 milyon, buzağı desteklemeleri ödemeleri 510 milyon, diğer hayvancılık ödemeleri 133 milyon 650 bin, fark ödemeleri 260 milyon, yem bitkileri desteği 120 milyon, diğer tarımsal desteklemeler 144 milyon 527 bin. Toplam 3 milyar 24 milyon 154 bin eski parayla 3 katrilyondan daha fazla bir paranın destek ödemesi olarak cebinize giriyor üretici olarak bu da hayırlı olsun." 

TANZİM SATIŞ NOKTASINDA OLACAK BAKLAGİLLER

Bazı bakliyatların tanzim satış noktalarında olacağını ifade eden Pakdemirli, "Perakende olarak satılan nohut, yeşil mercimek ve pirinç başta olmak üzere TMO üzerinden Türkiye'de açılmış tanzim satış noktalarında bunları satıyor olacağız" diye konuştu.

KIRKLARELİ/AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Mazot ve gübre desteklemesi ödemeleri nasıl alınır? | 2019 Çiftçi Kayıt Sistemi başvuruları ve kayıt
Çiftçiye Şubat'ta 3 milyar 24 milyon lira tarımsal destek

Ekonomi Haberleri