Dolar bugün ne kadar? 21 Şubat dolar fiyatı

Dolar bugün yani 21 Şubat perşembe günü ne kadar? İşte güncel Euro ve dolar fiyatı Dolar/TL yeni güne 5.32 seviyesinde başladı. Euro ise 6.04 civarında güne başladı. İşte dolar ve euro fiyatları hakkındaki güncek rakamlar...

21 Şubat bugün dolar ne kadar? Euro ve dolar fiyatıları ve güncek rakamlar haberimizde. Dolar ve euro günü nasıl geçirir? 21 Şubat dolar kuru ne oldu? Dolar kurundaki dar bantta yaşanan sık volatilite devam ediyor. Bir süredir 5.20 - 5.30 arasında sıkışan dolar/TL haftaya 5.28 seviyesinde başlamasının ardından yukarı yönlü bir hareketle 5.30 üzerine çıkmıştı. İşte günün ilk rakamları ve dolar uzman tahminleri haberimizde...

Güney Afrika'nın ülkenin en büyük elektrik üreticisi olan Eskom'a kaynak sağlayacağını açıklaması sonrası rand'da gözlenen sert değer kaybının TL'ye de yansımasıyla dün dolar/TL 5.33 seviyesini test etmiş, ancak kalıcı olmamıştı.

Güney Afrika’nın ulusal bütçesinde ülkenin en büyük elektrik üreticisi Eskom’a önümüzdeki üç yılda 69 milyar rand kaynak sağlayacağı, ancak Eskom’un talep ettiği şekilde 100 milyar rand borcu üstlenmeyeceği belirtilmişti. Rand bütçenin açıklanmasının ardından dolar karşısında yüzde 1.5 değer kaybetti.

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Dolar/TL’nin hızlı yükselişinde randdaki hareketin etkili olduğunu söyleyen bir bankacı, “Randdaki sert değer kaybı sonrası korelasyonu nedeniyle TL’de de hızlı hareket gördük ancak kur tekrar geri geldi. Dolar/TL bir süredir 5.20-5.35 bandına sıkışmış durumda, piyasa da buna alıştı. Küresel bazda olumsuz gelişme olmazsa kur bu bant aralığında kalmaya devam eder” dedi.

Dolar/TL şu dakikalarda 5.32 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6.04 civarında seyrediyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri