ePTTAVM tanzim siparişi nasıl verilir? Kargo ücreti ne kadar? | ePTTAVM giriş ekranı

e-Tanzim satışları Ankara'nın ardından İstanbul için de 'www.epttavm.com'da başladı. Sokakta tanzim satışlarının büyük rağbet görmesinin ardından e-tanzim için kolları sıvayan 'pttavm' meyve sebze siparişleri almaya başladı. Peki ePTTAVM giriş nasıl yapılır, ePTTAVM tanzim siparişi nasıl verilir? epttavm kargo ücretleri ne kadar? Tanzim satışları ve e-tanzim satışlarıyla ilgili bilinmesi gerekenler ve güncel fiyatlar haberimizde.

Artan sebze ve meyve fiyatlarını aşağıya çekmek için devreye giren tanzim satışlar rağbet gördü. ePTTAVM de Ankara'nın ardından İstanbul'da da e-Tanzim satışlara başladı. Ucuz meyve ve sebzeyi kargo ücreti ekleyerek vatandaşa ulaştırmayı hedefleyen ePTTAVM e tanzimde öncü oldu. Peki ePTTAVM sipariş nasıl verilir? Kargo ücreti ne kadar? ePTTAVM giriş ekranı nasıl kullanılır? Bilinmesi gereken ayrıntılar ve tanzim satışla ilgili detayları derledik. 

Türkiye'nin milli pazar yeri platformu "www.epttavm.com"dan ilk olarak Ankara'da uygulamaya konulan e-Tanzim satışları, İstanbul'da da hayata geçirildi. Büyük bir kitleye ulaşmayı amaçlayan e-Tanzim satış projesi ilk gün yoğun sipariş aldı. Vatandaşlar en çok domatese rağbet etti. PTT AŞ güvencesiyle internet üzerinden satışına başlanan meyeve ve sebzeler için şirkat soğuk hava deposu kiraladı. PTT tarafından Ankara'daki satış noktasında, 100'ün üzerinde personel 7 gün 24 saat esasına göre görevlendirildi. Personel sayısı, gelen siparişlere göre sürekli artıyor. 


PTTAVM e-Tanzim ürünlerini böyle tartıp paketliyor. 

e-TANZİM'DE 8 ÇEŞİT ÜRÜN UCUZA SATILIYOR

Türkiye'nin milli pazar yeri platformu "www.epttavm.com"dan e-Tanzim'e tıklayarak, 8 çeşit ürün sipariş edebilen tüketiciler, tek üründen en fazla 3 kilogram sipariş verebiliyor. Müşterinin verdiği sipariş, ilk olarak e-PTTAVM'nin karşılama ekranında onaylanıyor. Daha sona hazırlanan barkod ve sevk evrakları, üretim bandına gönderiliyor. Burada her bir müşteri için ürünler zarar görmeden tartılıyor. Tartıldıktan sonra birer kilogramlık paketler ambalajlanıyor. Barkodu okutularak adres dökümü gerçekleştiriliyor. Daha sonra adreslere göre ayrılan siparişler, ilgili yerlere dağıtım yapan PTT araçlarına konuluyor. Son adımda ise siparişler, müşteriye kapıda teslim ediliyor.


ePTTAVM e-Tanzim ürünlerin steril bir ortamda hazırlıyor. Siparişler öğleden önce verilmişse aynı gün teslim ediliyor. Öğleden sonra gelen siparişler ise bir gün sonra adrese ulaştırılıyor. 

ePTTAVM ÜRÜN FİYATLARI NE KADAR?

Saat 14.00'e kadar verilen siparişler aynı gün, bu saatten sonraki siparişler ise ertesi gün teslim ediliyor.

Her birinden en fazla 3 kg sipariş edilen e-Tanzim satış ürünleri ve satış fiyatları şöyle: 

Havuç 2.50 TL

Ispanak: 4 TL

Maydanoz 2.25 TL

Salatalık 4 TL

Patates 2 TL

Soğan 2 TL

Patlıcan 4.5 TL

Biber 6 TL

 
ePTTAVM KARGO ÜCRETİ NE KADAR?

e-Tanzim siparişlerinde PTTAVM kargo ücreti alıyor. 3 kg'lık bir ürünün kargo bedeli 3 TL 70 kuruş. 
 
TANZİM SATIŞTA SON DURUM
 
ePTTAVM'nin İstanbul'da başlattığı e-Tanzim satışları sürerken, sokaktaki durumu isi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı son rakamlarla ortaya koydu. 34 ilçede 50 yerde bir hafta önce hizmet vermeye başlayan tanzim satış noktalarında, 2 bin 510 ton sebze satıldı. 

Hazine ve Maliye Bakanlığınca yürütülen "Enflasyonla Topyekun Mücadele" kampanyasına destek olmak amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığının da desteğiyle 50 farklı noktada kurulan tanzim satış noktalarında vatandaşlara 8 çeşit sebze, uygun fiyatta satılıyor.


Tanzim satış noktalarında domates 3, patates 2, soğan 2, patlıcan 4,5, salatalık 4,5,  ıspanak 4,5, çarliston biber 6 ve sivri biber 6 liradan satılıyor.

TANZİMDE DOMATES İLK SIRADA

Bu kapsamda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki BELTUR tarafından yürütülen tanzim satışların ilk haftasında, 2 bin 510 ton sebze satışı gerçekleşti. İstanbullular en çok domates satın aldı. Bir hafta içinde bin 200 ton domates, 673 ton patates, 354 ton soğan, 106 ton ıspanak, 79 ton çarliston biber, 38 ton salatalık, 32 ton sivri biber ve 28 ton patlıcan vatandaşa satıldı.

Tanzim satışlarının başlamasıyla sebze hallerinde ve marketlerde fiyatlar düştü. Tanzim satışları öncesi ve sonrası hallerdeki ortalama fiyatlar şöyle:

 Ürün4 Şubat hal satış fiyatı (lira) 8 Şubat hal satış fiyatı (lira)  
 Domates 6 3
 Çarliston biber 11 6
 Sivri biber 12 8
 Ispanak 6 4,5
 Soğan 6 2,5
 Patates 4 2,5
 Patlıcan 11 5
 Salatalık  6 4,5

Tanzim satışları öncesi ve sonrası marketlerdeki ortalama fiyatlar şöyle:

 Ürün  4 Şubat market satış fiyatı (lira) 8 Şubat market satış fiyatı (lira)
 Domates 6 3,5
 Çarliston biber  15 8
 Sivri Biber 14 8
 Soğan 5 3,5
 Patates 5 3,5
 Patlıcan 12 5,5
 Salatalık 7 5
 Ispanak 10 5,5

e-TANZİM SİPARİŞİ NASIL VERİLİR

ePTTAVM giriş ile vatandaşlar evlerine ucuz meyve ve sebze siparişi verirken, sokaktaki satışlar da marketlerdeki fiyatları aşığa çekti. Yeni fiyatlardan önce "ePTTAVM sipariş nasıl verilir" buna bakalım. e-Tanzim sipariş vermek herhangi bir alışveriş sitesinde alışveriş yapmak kadar kolay. Bunun için yapmanız gereken aşağıdaki linke tıklamak ve açılacak ekranda istediğiniz meyve veya sebzeyi seçerek kredi kartı ile ödeme yapmak. Tabii adres bilgilerinizi de epttavm internet sitesinin istediği yere girmeniz gerekiyor. İlk gün ürünlerin bir çoğu yoğun talepten dolayı tükendi. Bu nedenle sık sık aşağıdaki linke tıklayarak kontrol etmenizde fayda var. 

EPTTAVM GİRİŞ EKRANI E-TANZİM SİPARİŞİ VERME

TANZİM SATIŞLARI MARKETLERDE FİYATLARI AŞAĞIŞA ÇEKTİ

Tanzim noktalarındaki uygun fiyatlı satışların, İstanbul'daki zincir marketlerde sebze fiyatlarını aşağı çektiği görüldü. Zincir marketlerdeki sebze fiyatlarının tanzim satış noktalarındaki seviyeye geldiği dikkati çekti.  

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, tanzim satış noktaları ve zincir marketlerde domatesin kilosu 3 lira, patates 2 lira, patlıcan 4,5 lira, soğan 2 lira, biber 6 lira ve salatalık 4 liradan satılıyor.

Bu arada, söz konusu ürünler dışında marketlerdeki fiyatların değişmediği görüldü. 

BAZI MARKETLERDE SINIR KOYDU

Öte yandan, tanzim satış noktalarında bulunan 3 kilogramlık alım sınırının İstanbul'daki bazı zincir marketlerde de uygulandığı dikkati çekti. 

Tanzim satış noktalarındaki ürünler, Tarım ve Orman Bakanlığı organizasyonuyla Tarım Kredi Kooperatifinden alınırken, zincir marketler ise sattığı ürünleri kendileri tedarik ediyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği (Tarım Kredi) Genel Müdürü Fahrettin Poyraz, dün Anadolu Ajansı (AA) Ekonomi Masası'nda yaptığı açıklamada, "Tanzim satışta 2,5 aylık planlamamız var. Örtüaltı üretimin yanı sıra açık alanlardaki ürünler de piyasaya girdiğinde fiyatlarda ürün bolluğundan kaynaklanan bir gevşeme olacak." ifadelerini kullanmıştı.


Bazı marketlerde domatesin fiyatı 3 TL'ye düştü. 

Tanzim satışlarının amacı ve ne kadar süreceğine ilişkin siyasilerden de sık sık açıklamalar geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatlar aşağıya düşene kadar uygulamanın süreceğini belirtiken, düşmemesi halinde tanzim satışlarının devam edeceğini söyledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ise "Bu milletin neye ihtiyacı varsa tedarik ederiz. Öyle birilerinin fırsatçılığına, istismarcılığına fırsat da vermeyiz, izin de vermeyiz ama bunlar 'domates, biber, patlıcan' diye türkü söylemeye devam etsinler" diye konuştu. 

TANZİM SATIŞIN ÜRETİCİYE ZARARI YOK, FAYDASI VAR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan "Tanzim satışların çiftçiye zararı yok, aksine faydası var" değerlendirmesi geldi. Mevlüt Çavuşoğlu: "(Tanzim satışlar) Buradan (Antalya) alıp da İstanbul'da, Ankara'da 9 liraya satanlardan kurtarıyoruz. Bunu yapmamız lazım, bunun çiftçiye zararı yok, aksine faydası var. Ne kadar yerde satılırsa ürünlere talep de o kadar artar. Ayrıca burada bir ürün 3 liraya satılıp, İstanbul'da 9 liraya satılıyorsa bu tüketicinin cebinden çıkıyor. O zaman yüksek enflasyona sebep oluyor. Birileri para kazanacak diye yüksek enflasyon, yüksek enflasyon olduğu zaman yüksek faiz oluyor. Şimdi aynı fırsatçılar aynı zihniyetteki rantçılar, bu döviz kurundaki dalgalanmaları fırsat bilerek gübrede, ilaçta, tohumda fiyatları yükselti. Bu rantçılar, doların düşmesine rağmen fiyatları düşürmediler. Bu rantçıları kaldırmak için çalışma yapıyoruz, sizi korumak için yapıyoruz" diye konuştu. 

Peki tanzim satışlarda ve ePTTAVM'nin e-Tanzim satışlarında ucuz ürünler nerelerden geliyor. Patetesin nasıl geldiğine ilişkin açıklamayı Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar yaptı. Buna göre, Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla Niğde'deki çiftçilerden alınan günlük ortalama 100 ton patates, İstanbul, Ankara, Bursa ve Balıkesir'deki tanzim satış noktalarına gönderiliyor.

Kenar, Bağlama beldesinde patates yüklenen depoda gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümetin, sebze ve meyvedeki aşırı fiyat artışından dolayı "tanzim satış" adı altında tüketiciyi desteklemek anlamında uygulama başlattığını hatırlattı.

Tanzim satışların başlamasıyla Niğde'de patateste fiyat belirsizliğinin ortaya çıktığını belirten Kenar, şunları kaydetti:

"Çiftçilerde, 'önceki yıllarda olduğu gibi patatesler yine elimizde mi kalacak' düşüncesi haiz olmuştur ama hükümetimiz şu anda Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla ilimizde patates almaya başlamıştır. Cumartesinden beri 8-10 kamyon patates gönderildi. Kooperatifimizin fasulyede olduğu gibi patateste de fiyat belirlemesinin denge oluşturacağını düşünüyorum. Çiftçilerimiz de fiyattan memnun. Şu anda günlük yaklaşık 100 ton patates gidiyor. Yeni açılacak tanzim satış mağazalarına göre rakamın daha da artacağını düşünmekteyiz."

HEM ÇİFTÇİ HEM VATANDAŞ KAZANIYOR

Gölcük Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Safvan Karanfil de devletin tanzim satışlarla devreye girmesiyle hem çiftçilerin elinin rahatladığını hem de tüketiciye daha ucuz ürün sunulduğunu belirterek, "Bu ürünler direkt depodan öncelikle Bursa, İstanbul, Balıkesir Ankara'daki tanzim satış mağazalarına gönderiliyor. Devletimizin verdiği destekle aynı zamanda kaliteli ve ucuz ürünü halkımıza sunmaktayız. Uygulamadan çiftçilerimiz memnun. Tarım Kredi Kooperatifleri olarak biz de memnunuz. Çünkü çiftçiler girdiler için bizden kredi kullanıyor. Biz de ürünlerini aldığımız için çiftçiler, sıkıntıya girmeden kredilerini ödeyebiliyorlar. Aynı zamanda çiftçiler, önümüzdeki yıl gübre, tohum, mazot ve yem ihtiyaçları için krediler kullanabilecekler." diye konuştu.

Bu arada Balıkesir'de ilk "tanzim satış noktası" açıldı. Toplu Taşıma Merkezi'nde çeşitli sebze ve meyve ürünlerinin bulunduğu tanzim satış noktasına büyük ilgi gösteren vatandaşlar kuyruk oluşturdu.

Alanı gezen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, yaptığı açıklamada, son dönemde ülkede özellikle tarım ürünlerinde fiyatların yükselmesiyle ciddi bir spekülasyon oluştuğunu söyledi.

Vatandaşların bu durumdan mağdur olmaması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul ve Ankara'da kurulan tanzim satış noktalarının peyderpey diğer illere de yayıldığını belirten Kafaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vatandaşımıza ucuz sebze yedirmek için gayret sarf ediyoruz. Bununla ilgili olarak Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığımız ve Büyükşehir Belediyesine bağlı olan BATAŞ şirketi ile bu organizasyonu yapıyoruz. Ürünleri Tarım Kredi Kooperatifi aracılığıyla alıyoruz. Özellikle Balıkesirli üreticileri mağdur etmemek için Balıkesir'de üretilen marul, karnabahar ve kelemi de Balıkesirli üreticilerden alarak, vatandaşlarımıza doğrudan ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu şekilde fiyatlarda bir denge oluşsun, vatandaş mağdur olmasın diye ciddi gayret gösteriyoruz."

ELAZIĞ'DA DA İLK TANZİM NOKTASI AÇILDI

Elazığ Belediyesi tarafından sebze meyve fiyatlarını düşürmek için ilk "tanzim satış noktası" açıldı. Belediye tarafından Elazığ Kültür Park'ta açılan, çeşitli sebze ve meyve ürünlerinin satıldığı tanzim satış noktasına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşlar aldıkları ürünlerin parasını ödeyebilmek için kuyruk oluşturdu.

Tanzim satış noktasından alışveriş yapan Harun Ucal, ülke genelinde artan sebze fiyatlarının önüne geçmek için böyle bir uygulamanın başlatılmasını vatandaş olarak memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.  Üreticiden tüketiciye doğrudan gıda ürünü temini için oluşturulan tanzim satış noktalarının aslında geç bile kalınan uygulama olduğunu ifade eden Ucal, şöyle devam etti:

"Cumhurbaşkanımız, tanzim satış noktalarıyla sebze ve meyve fiyatlarının yükselmesine müdahale ederek gerçekten güzel bir iş yaptı. Ülkede serbest piyasa var ancak bu kadar haddinden fazla kazanç helal de değil zaten. Tanzim satış mağazalarının kurulmasından dolayı vatandaş olarak bizler memnunuz. Teşekkür ediyoruz, bunu yapanlardan Allah razı olsun."

TANZİM SATIŞ SONRASI İSTANBUL HALİNDEKİ SON FİYATLAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

İstanbul Tanzim satış noktaları nerede? Hangi ilçelerde tanzim satış noktaları var:
Çavuşoğlu: Çiftçi de tohumu, gübreyi 'tanzim'den alacak
Fiyatı düşmeyen tek sebze sivri biber el yakıyor

Ekonomi Haberleri