Gündemimizde EYT yok

Siyasilerin gündeme getirdiği EYT ile ilgili en açık cevap Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk’tan geldi. Bakan Selçuk “Cumhurbaşkanımız da açıkladı, gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında” dedi. Selçuk, bin liranın altında emekli aylığının kalmayacağını söyleyerek “Şubat ayında aylıklara yansıyacak” açıklamasını yaptı.

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili en güncel cevap Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi. EYT mağdurları özellikle sosyal medya üzerinden örgütlenerek her gün seslerini duyurmaya çalışıyor. 1999 yılında çıkan 4447 sayılı kanun nedeniyle mağdur olduklarını iddia eden EYT’liler bu konuda bir düzenleme yapılmasını istiyor. Meclis’te EYT konusu da olası gündem maddelerinden birini oluşturuyordu. Değişik partilerden vekiller birkaç kez EYT konusu ile ilgili kanun teklifi verdi. Yaşanan bu gelişmeler her defasında EYT’lilerin umudunu artırdı. Bakan Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir düzenlemenin söz konusu olmadığını ifade etti. Selçuk “Cumhurbaşkanımız da açıkladı, gündemimizde yok şu anda. Çocuklarımızın geleceği için gündemimizde yok esasında” dedi. İŞKUR’un istihdam edeceği iş ve meslek danışmanlarının mülakat süreçlerinin tamamlandığını aktaran Selçuk “İnşallah önümüzdeki günlerde iş ve meslek danışmanları da görevlerine başlayacaklar” bilgisini verdi. Gündemdeki diğer bir konunun 3600 ek gösterge olduğuna değinen Selçuk “3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarımız, Devlet Personel Başkanlığı ve ilgili bakanlıklarımızla birlikte devam ediyor. Cumhurbaşkanımızın burada verdiği bir söz var, inşallah buradaki çalışmalar tamamlandıkça biz de kamuoyuyla paylaşmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı. Süresiz nafakayla ilgili çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Bakan Selçuk, şunları söyledi: “Tüm tarafların geniş katılımıyla çalıştay düzenledik. Bu çalıştayda tüm tarafları dinledik. Değişik unsurları da dikkate alarak, mağduriyetlerin kaldırılması, aynı zamanda yapılacak yeni bir düzenlemeyle de yeni mağduriyetlerin oluşmamasını hedefliyoruz. Adalet Bakanlığı’yla beraber bu konuda çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Süresiz nafaka konusunda hiçbir tarafı mağdur etmeyen iyi bir sonuca erişeceğimize inanıyorum.”

‘KADIN İSTİHDAMI İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Aile ve Çalışma Bakanlıklarının birleştirilmesiyle kadınların istihdam oranını arttırmanın daha da önemli bir hale geldiğini belirten Bakan Selçuk, 2002 yılında 11 tane kadın konukevi varken, bugün bu sayının bakanlığa bağlı 110 konukevi olmak üzere toplamda 144’e ulaştığını aktardı. Çocuk politikalarını da ele alan Selçuk, 6 bini aşkın çocuğun şu anda koruma altında olduğunu ifade ederek, koruyucu aile programını daha da geliştirmeyi hedeflediklerini paylaştı. Ayrıca mobil çocuk hizmet birimlerinin okula devamsızlığı olan çocukları tespit ederek destek vereceğini anlatan Bakan Selçuk, bu hizmet modelinin 2 bin 900’ü aşkın çocukla devam ettiğini söyledi. Selçuk, engelli vatandaşlara yönelik ise hibe desteğinin yükseltilerek 50 bin TL’ye çıkarıldığını kaydetti. “İş ve meslek danışmanlarının mülakatları tamamlandı, inşallah kısa sürede sonuçları açıklayacağız” diyen Selçuk, gelecek hafta şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamalarını gerçekleştirecekleri müjdesini de verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri