Menzil 800 km’ye ulaşana kadar elektrikli yok

Türkiye’de dizelin ömrü dünyada olduğu gibi yavaş yavaş bitiyor. Geçtiğimiz günlerde dizel motorlu araç satışına son verdiklerini açıklayan Toyota Türkiye, hibrit modelleri sahneye aldı. Şu an gündemin hibrit olduğunu söyleyen Toyota CEO’su Bozkurt “Elektrikli araçların menzili 800 km’nin altına düşmemesi lazım. Öngörülere göre 15-20 yıl daha olamayacak” dedi.

ALİ YILDIRIM / KARAR OTOMOTİV

Dünyada ve Türkiye’ye yavaş yavaş hakim olmaya başlayan yeni nesil motorlar, eski usulü rafa kaldırıyor. Özellikle dizel kadar az yakan benzinli motor seçenekleri yayıldıkça, dizele olan talep düşüyor. Hatta hibrit ve elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla beraber, dizellere her geçen gün bir darbe daha vuruluyor. Avrupa Birliği ülkelerindeki dizel motorlu otomobil satışları da geriledi. Avrupa Otomobil İmalatçıları Birliği ACEA’nın verilerine göre dizel motorlu araçların piyasa payı 2018 yılının son çeyreğinde yüzde 34.1’e düştü. 2017 yılının aynı üç aylık döneminde bu oran yüzde 41.2’yi bulmaktaydı. Öte yandan tüm dünyada elektrikli araç satışları geçen yıl neredeyse 2.1 milyonu aştı. Türkiye’de ise bu rakam hibritler dahil toplam 4 bin 31 adet. Yüzde 100 elektrikli araç satışı ise sadece 155 adet. Yaklaşık 621 bin adetlik rakamda bu oran pazarın sadece yüzde 0.02’sine denk geliyor. Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Toyota Türkiye CEO’su Ali Haydar Bozkurt, markalarının dizel araç satışlarına son verdiğini açıklamıştı. En son güncellenen Toyota Corolla ile birlikte bu işe son verdiklerini söylen Bozkurt “2019 yılında Corolla satışlarımızın yaklaşık yüzde 40’ını hibrit, yüzde 60’ını benzinli modeller oluşturacak.

Önümüzdeki dönemde bu tablonun tam tersine döneceğini ve yüzde 60 hibrit, yüzde 40 benzinli satacağımızı öngörüyoruz. 2019 yılı toplam satışlarımızda ise yaklaşık yüzde 44’ünün hibrit olmasını planlıyoruz. Geçen sene toplam satışlarımızın yüzde 10-11’i hibrit idi” dedi. Elektrikli araç konusuna da değinen Bozkurt “Full elektrikli araçların menzili belli bir mesafeye ulaşana kadar. Bana göre 800 km altına düşmemesi lazım. Öngörüler 15-20 sene daha olamayacağı yönünde. Ama rahatlıkla diyebiliriz ki, 15-20 senelik net bir hibrit çağı başladı. Dünya bu kadar değişirken “hayır dizel istiyorum” dediğinizde öyle bir teknoloji üretmiyoruz diyeceğiz. Almak isteseniz de alamayacaksınız. Çünkü olmayacak. Bu nedenle Toyota bu yeni çağın önderi bir marka” diye konuştu.

AVRUPA JEST'DEN VOLTAJ ALMAYA BAŞLADI

Karsan Jest Electric, Avrupa’dan yoğun ilgi görüyor. Yeni BMW bataryalarıyla birlikte 210 km’ye kadar menzile ulaşabilen Jest Electric, başta Fransa ve Yunanistan olmak üzere Avrupa’nın farklı ülkelerinden 18 adet sipariş aldı. Jest Electric’te Kasım ayı itibariyle seri üretime geçtiklerini hatırlatan Karsan Ticari İşler Genel Müdür Yardımcısı Muzaffer Arpacıoğlu “Avrupa ülkeleri gerek özgün boyutları gerekse pil teknolojisiyle rakiplerinden ayrılan Jest Electric’i şehirlerinde görmek istiyor. Şu anda Fransa, Romanya, Portekiz, Slovakya ve Yunanistan gibi ülkelerden 18 adet sipariş aldık. İlk teslimatları Ocak sonunda gerçekleştirdik. 2019 yılı boyunca Jest Electric’te önemli rakamlara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi. Geleneksel alternatif akımlı şarj üniteleriyle 8 saatte, hızlı şarj istasyonlarındaysa 1 saatte şarj olabiliyor. Üstelik enerji geri kazanımı sağlayan rejeneratif fren sistemi sayesinde bataryalar yüzde 25 oranında kendi kendini de şarj edebiliyor.

DİZEL SİGARADAN DAHA ÇOK ZARARLI

2020 yılına girerken Euro6’nın çok ağır yaptırımları olacağını söyleyen Ali Haydar Bozkurt “Üreticilerin bundan sonraki planlamaları değişecek. Artık dizelin halk sağlığı için sigaradan bile daha zararlı olduğu kabul ediliyor. Tüm bunlar birleşince bir de verimlilik hesabı yapıldığında müşterinin yılda yaptığı kilometre ortalama 15 bini bulmuyor. O müşterilerimizin dizel için daha fazla para vermesi kesinlikle fizibıl çıkmıyor. Bu kadar bedel ödüyorum karşılığında bir şey elde edemiyorum diyor. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda dizeldeki düşüş daha çok hızlanır” açıklamasını yaptı.

HİBRİT COROLLA 137 BİN LİRADAN GELDİ

Yenilenen Corolla’nın, hibrit versiyonu 137 bin 500 TL’den, benzinli versiyonları ise hurda teşviği ile 95 bin 700 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Yeni Corolla; Vision, Dream, Flame ve Passion versiyonlarıyla tüm Toyota plazalarda yerini alacak. Araçta görev yapan 1.8 litrelik hibrit motor, 122 beygir güç, 142 Nm tork üretiyor. 53 kW/600V elektrik motoru ise, 0 d/dak’dan itibaren 163 Nm torka sahip. Model 100 km/s hıza 11 saniyede çıkarken, maksimum 180 kilometre hız yapabiliyor. Aracın ortalama tüketimi ise 100 km’de 3.4 litre olarak belirlenmiş.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

Ekonomi Haberleri