Merkez Bankası repo ihalesine ara verdi

Merkez Bankası doların ateşini düşürmek için piyasaya daha az TL sürme kararı aldı. MB'den yapılan açıklamada "Finansal piyasalarda yaşanan gelişmeler dikkate alınarak, 1 hafta vadeli repo ihalelerine bir süreliğine ara verilmesi kararlaştırılmıştır" denildi. Merkez Bankası'nın bu bildirisinin ardından kur 5.55'e çekildi ancak kısa süre sonra yeniden 5.75 seviyelerine yükseldi.

Merkez Bankası 5.58 TL seviyesini gören doların yükselişini frenlemek için TL cinsinden repo ihalesine 1 hafta ara verdi. TL'nin piyasada azalması ile dolar mevduatlarının bozdurulması hedefleniyor. 

TCMB'den Türk lirası likidite yönetimine ilişkin yapılan açıklamada, "Finansal piyasalarda yaşanan gelişmeler dikkate alınarak, 1 hafta vadeli repo ihalelerine bir süreliğine ara verilmesi kararlaştırılmıştır." ifadelerine yer verildi.

Halihazırda Merkez Bankasının 1 hafta vadeli repo ihalelerinde faiz oranı yüzde 24, gecelik vadede borç verme faiz oranı yüzde 25,50, Geç Likidite Penceresi (GLP) işlemlerinde borç verme faiz oranı da yüzde 27 seviyesinde bulunuyor. 

MERKEZ'İN HAMLESİ SONRASI KISA SÜRELİ DÜŞÜŞ

Merkez Bankası'nın bir hafta vadeli repo ihalelerine bir süreliğine ara verileceğini bildirmesinin ardından kur 5.55'e çekildi ancak burada tutunamayarak yeniden yükseldi ve 5.75 seviyesinde seyrediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Merkez Bankası'ndan yeni açıklama
ECB’den sonra FED’den de bol para mesajı
Merkez Bankası anketinde 2019 sonu dolar beklentisi 6.06'ya çıktı

Ekonomi Haberleri