Son dakika! Kaz Dağları projesi askıya alındı

Kaz Dağları'nda siyanürle altın arayan Kanada merkezli Alamos Gold şirketinin dün sona eren ruhsatı yenilenmedi. Şirket, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada Kirazlı projesindeki tüm inşaat faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu. Bölgedeki altın arama faaliyetlerine ormanlar kesildiği için tepkiler yükselmiş ve STK'lar eylemler yapmıştı.

Alamos Gold Şirketi, bugün yaptığı açıklamayla 13 Ekim 2019 tarihinde sona eren ruhsatının yenilenmesini beklerken, Kaz Dağları'ndaki faaliyetlerini askıya aldığını duyurdu.

İNŞAATLAR DURDURDULDU

Şirketin madencilik ruhsatının iptal edilmediğinin fakat ruhsatı yenilenene kadar başka inşaat faaliyeti yürütemeyeceğinin aktarıldığı açıklamada, şirketin Enerji Bakanlığı ile ruhsat yenilenmesi için görüşmelere devam edeceği de bildirildi.

2021'DE FAALİYETE GEÇECEK

Öte yandan Kaz Dağları'ndaki projeyi yürüten Doğu Biga Madencilik'in sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, Kirazlı Altın Madeni Projesi'nin 2020 sonlarında faaliyete geçeceği belirtildi. 

KAZ DAĞLARI PROTESTOSU

Kaz Dağları'nın olduğu bölgede altın arama çalışmalarını protesto etmek geçtiğimiz aylarda yürüyüş düzenlenmişti.

Göstericiler ellerinde "Kaz Dağları hepimizin", "Kaz Dağları’nın üstü altından değerlidir", "Suyuma ve toprağıma dokunma" pankartları taşımış, Twitter'da da #Kazdağınadokunma etiketi trend olmuştu. 


 

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Kaz Dağları’nda villa yapımı için 2.5 milyon zeytin ağacı kesildi
Polis aracı kaza yaptı: 1 şehit, 2 yaralı

Ekonomi Haberleri