Sosyal medyayı sallayan PEAK reklamı durduruldu

Sosyal medyayı sallayan Peak reklamı durduruldu. Reklamının aslında Audi'nin 2017 yılında İsveç'te yayınlanan 'Safety Code' adlı reklamın bire bir aynısı olduğu iddia edildi. Bu iddialar üzerine Şirket "Reklam filmimizin özgün olmadığını, hepinizle aynı anda öğrendik. Yaratıcı işlerde fikirlerin özgün olması bizim için çok değerli, bu nedenle tüm reklamları durduruyoruz" açıklamasında bulundu.

Sosyal medyayı sallayan Peak reklamı durduruldu. Büyük etki yaratan reklamının aslında Audi'nin 2017 yılında İsveç’te yayınlanan 'Safety Code' adlı reklamın bire bir aynısı olduğu iddia edildi.

"KAMPANYAYI DURDURDUK"

İddialar üzerine konuyla ilgili olarak açıklama yapan Peak, Twitter hesabından bir açıklama yaparak reklamı hazırlayan Medina Turgul DDB hakkında hukuki süreç başlattıklarını ve kampanyayı durdurduklarını duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Reklam filmimizin özgün olmadığını, hepinizle aynı anda öğrendik. Karın ağrımızı ve üzüntümüzü tarif etmemiz imkansız. Yaratıcı işlerde fikirlerin özgün olması bizim için çok değerli, bu nedenle tüm reklamları durduruyoruz. Ajans'la 3 aylık tüm görüşmelerimiz kayıt altında. Sadece Türkiye değil, Ajans'ın bağlı olduğu Network'e Amerika'da da hukuki süreci başlatarak sonucu sizlerle paylaşacağız."

41 ULUSAL KANALDA EŞ ZAMANLI REKLAM

İstanbul merkezli mobil uygulama şirketi Peak, işe alım için 'Bize katıl, birlikte dünyayı değiştirelim' çağrısı yapmıştı. Şirketin hayaline ortak olmak için hazırladığı reklam filmi, dün akşam 21.30'da 41 ulusal televizyon kanalında eş zamanlı olarak yayınlanmıştı.

İstanbul'da 2010 yılında Sidar Şahin tarafından kurulan ve mobil uygulama alanında dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Peak, mobil oyun ve yeni alanlarda teknolojiler geliştirerek dünyayı değiştirmek isteyenlere seslendiği bir insan kaynakları çalışması başlatmıştı. Peak, bu çalışmanın ilk duyurusunu 18 Şubat Pazartesi gecesi 21.30'da 41 ulusal televizyon kanalında üç dakikadan uzun bir süre boyunca aynı anda gösterilen ve "Bize katıl, birlikte dünyayı değiştirelim" mesajını verdiği özel bir tanıtım filmiyle gerçekleştirmişti. Peak yöneticileri, takım arkadaşı alım duyurusunu düzenlediği bir basın toplantısıyla da medya mansuplarına duyurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Peak reklamı ne? Peak reklamı neden durduruldu, reklam çalıntı mı? Peak Game 2019
Sosyal medya paylaşımlarından milyonlar kazanıyorlardı: Rekabet Kurulu olaya el koydu

Ekonomi Haberleri