120 saatlik anlaşmanın 3'üncü gününde YPG çekilmeye başladı

ABD ile Türkiye arasından sağlanan 120 saatlik anlaşmanın 3'üncü gününde Kuzey Suriye'de somut adım atıldı. Mutabakat sonrası terör örgütü YPG işgal ettiği bölgelerden çekilmeye başladı. Terör örgütünün Rasulayn'dan çekilme anları TRT Haber görüntüledi.

ABD ile varılan mutabakat sonrası terör örgütü YPG'nin işgal ettiği bölgelerden çekilmeye başladı. Terör örgütünün, Rasulayn'dan çekilme konvoyu görüntülendi.

Teröristlerin Rasulayn'da çekildiği anlar kameralara yansıdı. Kameraya yansıyan çekilme görüntülerinde, terör örgütünün görüntü alınmaması için bölgede lastik yaktığı görüldü.

Terör örgütü çekilmezse harekat kaldığı yerden devam edecek.

MSB'DEN ÇEKİLME AÇIKLAMASI

Milli Savunma Bakanlığı'ndan da 'çekilme'ye ilişkin açıklama yapıldı. 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "TSK, Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat çerçevesinde, PKK/YPG teröristlerinin 120 saat içinde bölgeden çıkmasını yakından takip etmekte. Kesinlikle hiçbir engelleme yapılmadığı gibi bölgeden çıkış ve tahliye faaliyetleri sıkı şekilde ABD'li muhataplarla koordine edilmektedir.

Yaklaşık 55 araçlık bir konvoy Rasulayn'a giriş yapmış ve 86 araçlık bir konvoy Tel Tamir istikametinde çıkış yapmıştır. ABD ile yapılan mutabakata rağmen PKK/YPG'li teröristlerce 17 Ekim 2019 saat 22.00'den itibaren toplam 22 taciz/ihlal gerçekleştirilmiştir."

SALI AKŞAMI ÇEKİLME SÜRESİ BİTECEK

Türkiye, 120 saatlik çekilme süreci için harekata ara vermişti. Salı akşamı terör örgütüne çekilmesi için tanınan süre sona erecek.

ABD ile varılan mutabakata göre, belirlenen 120 saatlik sürede terör örgütü YPG ağır silahları bırakacak, tahkimatlar yok edilecek. Çekilme sürecinde ise sorumluluk ABD.

Herhangi bir nedenle anlaşmaya uyulmazsa harekat kaldığı yerden devam edecek. Güvenli bölgeye 2 milyon Suriyelinin dönmesi sağlanacak 120 saatin sonunda PKK/YPG tam anlamıyla belirlenen bölgeden çekilirse harekat sona erecek. Güvenli Bölge'nin kontrolü TSK'da olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.

İlgili Haberler

Terör örgütü SDG Rasulayn'dan çekildiğini duyurdu
YPG çekilmeye başladı
MSB'den 'çekilme' açıklaması: YPG'lilerin çıkarılmasını takip ediyoruz

Güncel Haberleri